Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жълт код за обилни валежи е обявен за 10 области от Западна България

Жълт код за обилни валежи е обявен за 10 области от Западна България

След обяд, в северозападните райони, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух.

Днес облачността ще е значителна. Главно в западната половина на страната, а привечер и на места в Източна България ще бъде дъждовно. Жълт код за обилни валежи е в сила за 10 области на страната: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград. Очакват се значителни валежи с количества до 15 - 20 л/кв. м.

Ще духа умерен до силен изток-югоизточен вятър, прогнозират от НИМХ към БАН, цитирани от "Фокус". След обяд, в северозападните райони, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Ще има гръмотевични бури и интензивни валежи, възможни са градушки. Максималните температури ще са в широки граници - от 10-11 градуса в северозападните райони до 20-21 градуса на места в Горнотракийската низина.

По Северното Черноморието облачността ще е значителна, а над Южното - разкъсана. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще достигнат 10-15 градуса. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. 

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще превалява слаб сняг, под 1 800 – дъжд. В Рило-Родопската област валежите ще са придружени с гръмотевици. Ще духа силен до бурен юг, югозападен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра – около 8 градуса, на 2 000 метра – около 1 градус.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега