Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жълт код за силен вятър е обявен за Бургас и още 15 области

Жълт код за силен вятър е обявен за Бургас и още 15 области

Сняг и дъжд ще валят, а температурите ще се понижат.

Жълт код за силен вятър е обявен за Бургас и още 15 области. Привечер ще се усили североизточният вятър като очакванатаскорост е 14-19 м/сек. и пориви около 24 м/сек. През нощта срещу събота също ще остане ветровито, прогнозират от НИМХ, цитирани от ИА "Фокус".

От северозапад облачността ще се увеличава, към обяд ще завали дъжд, а в планините сняг. До вечерта валежите ще обхванат почти цялата страна.Преди обяд ще духа до умерен северозападен вятър, който в следобедните часове ще се ориентира отсевероизток, вечерта значително ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 6 и 11 градуса, но вечерта ще се понижават чувствително.

Със застудяването привечер всевероизточните райони, а през нощта в цялата страна дъждът ще премине в сняг, валежът ще се усили и досутринта в повечето райони на страната ще се образува снежна покривка - 5-10 см. Ще има снежни виелици.

Над Черноморието облачността се увеличи и покъсно през деня ща започнат валежи от дъжд. Преди обяд вятърът ще е до умерен от северозапад, но по-късно ще се ориентира от североизток и значително ще се усили. Максималните температури ще са 9-12 градуса.Температурата на морската вода е около 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но с усилването на вятъравечерта и през нощта ще се повиши и ще достигне 3-4 бала.

Над планините облачността ще се увеличава. Щезапочнат валежи от сняг, по-съществени в Предбалкана. Валежите ще продължат и през нощта и ще сеобразува нова снежна покривка 10-15 см, по планинските проходи и повече. Ще духа предимно умерен северозападен вятър, който привечер в пониските части ще се ориентира от североизток и ще се усили и ще има снежни виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200метра ще бъде около 2 градуса, на 2000 метра – около -4 градуса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега