Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

За 2 години България е участвала в 100 международни туристически изложения

За 2 години България е участвала в 100 международни туристически изложения

"Още с обособяването на самостоятелно Министерство на туризма едни от основните приоритети бе да се промени начинът, по който България се рекламира като туристическа дестинация", акцентира министърът на туризма Николина Ангелкова.

През последните 2 години България се e представила на 100 международни туристически изложения. Това показва Отчета за дейността на Министерството на туризма за периода 7 ноември 2014 г. – 7 ноември 2016 г. Резюме на документа е публикувано на сайта на ведомството.

"Още с обособяването на самостоятелно Министерство на туризма едни от основните приоритети  бе да се промени начинът, по който България се рекламира като туристическа дестинация", акцентира министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за "Фокус". По думите й, едно от постиженията на управляваното от нея ведомство е развиването на добра маркетингова стратегия.

"Благодарение на това през зимата вече се рекламира летният ни туристически продукт, а през лятото – зимният, така, както е във всички развити страни", допълни Ангелкова. Наложена е и нова, уеднаквена визия на всички рекламни щандове, с които България се представя на специализираните форуми. 

"През 2015 г. рекламата на България бе таргетирана и прецизирана,  като бе заложено основните дейности да бъдат директните форми на реклама – партньорство с туроператори, онлайн маркетинг и участие на форуми и борси. Резултатите се налице през 2016 г. – България изпраща най-добрия летен сезон, а до края на годината очакваме да надхвърлим цифрата от 8 млн. чуждестранни туристи", каза още министърът на туризма.

В отчета са публикувани и данните на Националния статистически институт, които показват, че само за периода април–септември страната е посрещнала над 5 млн. чуждестранни туристи, а за целия период до месец септември – близо 7 млн. чужденци. 

Освен увеличения брой чуждестранни и български туристи се отчитат и усилията за привличане на повече инвестиции в сектора. Министерството на туризма е разработило инвестиционна карта в областта на туризма. Целта е всички важни проекти в отрасъла да бъдат обединени, за да бъдат представяни на потенциални инвеститори. 

Министерството на туризма успя да изпълни и една от заложените стратегически цели – да разработи нормативната рамка за функциониране на сектора, каквато липсваше до създаването на ведомството.

Сред новите документи има някои изключително важни като наредбата за категоризация на местата за настаняване и заведенията за хранене; наредбата за СПА центровете (въвеждаща за пръв път регламент в този подотрасъл); наредбата за безопасността на ски пистите и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега