Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

За 2 дни разпродадоха тиража на възпоменателната монета за Европредседателството

За 2 дни разпродадоха тиража на възпоменателната монета за Европредседателството

Тя бе пусната в продажба на 2-ри януари и предизвика бурен интерес.

В рамките на два дни се изчерпа тиража на възмоменателната монета от 10 лева, посветена на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Тя бе пусната в продажба на 2-ри януари и предизвика бурен интерес.

Монетата бе изсечена в тираж от 3 000 бройки, от които само 2 000 стигнаха до касите на БНБ. Останалите 1 000 бяха закупени от Министерството на Европредседателството, което ще ги използва за подаръци на участниците в събитията от програмата.  

Днес от монетата, която се продаваше за 66 лева, няма останали бройки. Към нея интерес проявиха не само колекционери от цялата страна, но и стотици граждани без нумизматични интереси. Опашките не секнаха и през втория ден, като касите на БНБ работиха под пълна пара, предава БНТ.

Монетата е изработена от сребро с проба 999/1000 и е с тегло от 20 грама. Диаметърът й е 40 мм. На лицевата страна на монетата в позлатения вътрешен кръг има емблемата на Българската народна банка с годината „1879“ върху лентата; под нея на два реда – номиналната стойност „10 ЛЕВА“; околовръст надпис „БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА” и годината на емисията „2018“.

На обратната страна на монетата в позлатения кръг има логото на Българското председателство; околовръст надписи „Българско председателство на Съвета на ЕС“ и „eu2018bg“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега