Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

За какво харчим парите си - за качество или за да задоволим суетата си?

За какво харчим парите си - за качество или за да задоволим суетата си?

Рекламна кампания с морална поука покори нета.

Колко всъщност струва чифт качествени обувки? Доколко цената им се определя от материалите и изпълнението на модела? Какъв процент от стойността на чифта зависи от удобството им? И колко плащаме за името, отпечатано върху стелката? А колко броим, за да задоволим собствената си суета?

Американското общество често (справедливо или не) е определяно като консуматорско. Точно тази идея изследват американски маркетинг специалисти при подготовката на кампания за "Payless" - верига магазини за обувки на достъпни цени. Фирмата, поела работата върху акцията, се занимава с т.нар. рекламни кампании тип "социално хакерство". Проектът за "Payless" е замислен и перфектно изпълнен като "капан" за поклонниците на марките.

Екипът на "Payless" решава да разчупи всички тези стереотипи с една хитроумна, находчива и много поучителна шега. Брандът успява да наеме бивш шоурум на Джорджо Армани в една от горещите точки на Санта Моника - лъскаво място, обзаведено в духа на лукса и разточителството, проектирано от професионални дизайнери. Интериорът е запълнен от красиви чифтове обувки за по 20-30 долара, върху чиито етикети обаче са изписани цени с 20-30 и повече пъти по-високи.

Магазинът получава името Палеси, а в рекламните информации се посочва, че чифтовете са дело на италианския дизайнер Бруно Палеси, който също е плод на въображението на маркетолозите от "Payless". Една от целите на кампанията е да докаже на потребителите, че брандът не произвежда "евтини, старомодни и некачествени обувки", разчупвайки предубеждението, че ниската цена означава ниско качество.

Маркетолозите създават сайт, Инстаграм акаунт и използват необятността на интернет, за да убедят потребителите, че става дума за бранд с традиции отвъд океана. Шегата успява да пробие интернет със своя шеметен успех и бързо се превръща във вайръл история, подета от редица културни, лайфстайл, модни и новинарски издания.

Модните поклонници се стичат в бутика и започват да броят по 300-400 и дори над 1 500 долара за чифт, превъзнасяйки линиите, дизайна на моделите, качеството на материалите и изработката, луксозния вид на предлаганите обувки. И нито един от гостите в деня на откриването не осъзнава, че всъщност пробва стоки на нискобюджетната марка "Payless", включително лица от модния бизнес.

В последствие, когато разкриват истината, от компанията позволяват на купувачите да запазят чифтовете, които са си харесали, безплатно. А повечето от тях признават, че нито за миг не са се усъмнили, че избират измежду евтини модели, вместо да разглеждат произведенията на даровит италиански дизайнер.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега