Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

За платените агитки по протестите

За платените агитки по протестите

Платени агитки гастролират по партийните протести. На демонстрантите се дават пари, за да подкрепят определена политическа сила. Това разказва 18-годишен младеж, който е категоричен, че не става дума за мирните протести от последната седмица, а за организирани партийни мероприятия, съобщава bTV.

Платени агитки гастролират по партийните протести. На демонстрантите се дават пари, за да подкрепят определена политическа сила. Това разказва 18-годишен младеж, който е категоричен, че не става дума за мирните протести от последната седмица, а за организирани партийни мероприятия, съобщава bTV

За Георги Флоров протестите са начин да припечели пари. Казва, че хората като него са много и се познават. Всички са платена публика във фирми, които набират статисти за телевизионни предавания.Всяка демонстрация ги ангажира само за по два-три часа на ден, а парите се дават на ръка. Последната му оферта е дошла във вторник от партията на Волен Сидеров.

„Една приятелка ме попита във Фейсбук дали искам да протестирам за 15 лева. Аз веднага попитах за кой, кога и къде, защото съм ходил и друг път на платени протести. Тя ми отговори - за „Атака”, 15 лева плюс ядене. Парите се раздават след 22:00 часа вечерта,” разказва Георги.По думите му, организацията става с посредници и не може да се стигне до поръчителя. „Тя ми каза на мен, на нея й е казал някой друг,” допълни младежът.

Вместо да се влее в редиците на платената агитка на „Атака”, Георги решава да разкаже за схемата и тарифите, по които се набират клакьори. И този път предложението стига до него през социалната мрежа, а оферти получава и по телефона и ги записва.„Ако имаш някакви приятели, да дойдеш с тях на протест за „Атака”. За 2-3 часа, 15 лева, няколко дена. Осигуряваме храна и така,” казва организаторът в телефонната слушалка.Офертата важи за няколко дни, а сборният пункт е пред църквата „Александър Невски”.

„Вече четири дни е имало платени протести на „Атака”. Ако харесат някого, го водят и на други протести и им предлагат да минат на по-високо ниво – да намерят определен брой хора за протест.Освен 15-те лева, на протестиращите в подкрепа на Волен Сидеров се обещава и храна, твърди Георги. Обикновено става дума за парче пица или сандвич.

Казва, че е натрупал опит като платена партийна агитка - участвал е във февруарските демонстрации, заради които правителството на ГЕБР подаде оставка, и неведнъж е излизал на улицата за пари.„За свалянето на правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов пак имаше платени протести. От „Атака” раздаваха по 5 лева на младежи, на възрастни жени – всичко, което може да ходи и е на крака.

На 19 февруари, за обесването на Васил Левски, бях в групата на „Атака”, която идваше към паметника. Те бяха платени и аз бях там. Всичко им е платено, това трябва да се знае,” подчерта Георги Флоров.Младежът твърди, че във февруарските протести са участвали хора, за които 5 лева и сандвич са много пари. Той обаче посочва, че плащат и други партии.

„И БСП, аз дори съм привърженик на ГЕРБ, но и те са имали платени протести. Когато Борисов подаде оставка, протестът в негова подкрепа беше платен,” каза той.От ГЕРБ и от „Атака” категорично отрекоха, че плащат на хора, за да ходят на протестите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега