Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха 16-и заподозрян за връзка с атентата в Манчестър

Задържаха 16-и заподозрян за връзка с атентата в Манчестър

Към момента полицията продължава да разследва мащабите на терористичната клетка, част от която е бил самоубиецът Салман Абеди.

Шестнадесети заподозрян бе задържан от британските власти във връзка с терористичния атентат, който отне живота на 22-ма души в Манчестър преди седмица. Двама от тях са разпитани и освободени, а останалите 14 остават в ареста. Към момента полицията продължава да разследва мащабите на терористичната клетка, част от която е бил самоубиецът Салман Абеди, който се взриви миналия понеделник.

Поредният арестуван е задържан в Съсекс. Става дума за 23-годишен мъж, заподозрян в нарушение срещу антитерористичния закон в страната, предава Ройтерс. Към момента от полицията не оповестяват друга информация относно самоличността му и връзката с Абеди и събитията от 22-ри май. Разследване на атентатора и връзките му с терористична клетка е поето и от Ми5.

Оказва се, че името на Абеди е изниквало в редица разследвания на потенциално радикализирани индивиди, но до този момент той не е бил официално задържан и разследван. По данни на ВВС, атентаторът и баща му са воювали срещу режима на Кадафи в Либия. Двама души от Манчестърския колеж твърдят, че са подавали сигнал на горещата антитерористична линия във връзка с подозрения за радикализирането на Салман.

Тревогата във Великобритания бе намалена до ниво под максималното. Въпреки това през уикенда силите на реда бяха силно мобилизирани за охраната на масови прояви като Манчестърския маратон и грандиозния футболен финал в Лондон.

Припомняме Ви, че Салман Абеди се самовзриви в близост до входа на най-големия стадион Манчестър Арена, минути след края на концерта на американската певица Ариана Гранде. 22-ма души загинаха, сред които седем деца. Други над 60 души пострадаха, около половината от които продължават да бъдат в тежко състояние.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега