Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха 46 кг хероин на ГКПП "Капитан Андреево"

Задържаха 46 кг хероин на ГКПП "Капитан Андреево"

При специализирана операция е пресечен международен канал за трафик на наркотици и са задържани 46 кг хероин, съобщиха от Агенция Митници. На 24.08.2014 г. на ГКПП "Капитан Андреево" лек автомобил „Мерцедес" с белгийски регистрационен номер и водач турски гражданин, живущ в Белгия, е селектиран за проверка за акцизни стоки от служители на РДГП Елхово.

При специализирана операция е пресечен международен канал за трафик на наркотици и са задържани 46 кг хероин, съобщиха от Агенция Митници. На 24.08.2014 г. на ГКПП  "Капитан Андреево" лек автомобил „Мерцедес" с белгийски регистрационен номер и водач турски гражданин, живущ в Белгия,  е селектиран за проверка за акцизни стоки от служители на РДГП Елхово.  

При щателната митническа проверка, извършена от служители на Митница Свиленград, обаче в задната седалка на автомобила и в специално пригоден тайник под пода на автомобила са открити 65 пакета с форма на правоъгълен паралелепипед, увити в кафяво тиксо. Пакетите съдържат бежово прахообразно вещество с бруто тегло 33,501 кг, което при извършения полеви наркотест  реагира положително на хероин.  

Случаят е поет от служители на ДАНС. Образувано е досъдебно производство за разкриване и неутрализиране на транснационален канал за трафик на хероин. При последвалите действия е установено, че задържаният хероин е трябвало да бъде транспортиран до Холандия. Установен е организаторът на канала - турски гражданин, постоянно пребиваващ в Белгия.   

В резултат от проведените от служители на ДАНС мероприятия организаторът е задържан на 28.08.2004 г. на територията на гр. Хасково, като при допълнително извършените действия по разследването са открити още 12,860 кг. бруто тегло хероин.   Задържаният хероин е на стойност над 5,7 млн. лв. по цени на съдопроизводството. На двамата задържани са повдигнати обвинения по чл. 242 ал. 4 вр. ал. 2 от НК.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега