Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха 60-годишен ало-измамник, ужилил петима пенсионери

Задържаха 60-годишен ало-измамник, ужилил петима пенсионери

Измамникът е задържан в близост до Ветово (Русе).

Задържаха 60-годишен ало-измамник, прибрал от общо пет телефонни измами, осъществени спрямо възрастни бургазлии в последните дни, общата сума от 43 445 лева. По данни на властите, вероятно той е играл ролята на "муле".

Измамникът е задържан в близост до Ветово (Русе). За него се знае, че е от Свети Влас. Придвижвал се е с лек автомобил "Фолксваген Шаран" с бургаска регистрация. У задържания били открити близо 29 000 лева от тях. Останалите пари бил предал дни по-рано на трери лица в Румъния.

Констатирано е, че на 17-и февруари по обяд задържаният мъж взел от кошче за боклук, разположено на паркинга на ул. „Гурко” торбичка със сумата от 24 185 лв., собственост на 65-годишна бургазлийка. Тя била въвлечена в телефонна измама по класическия механизъм „оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници”.

Жената изтеглила паричната сума от банков клон, разположен на ул. „Александровска”, като умело заблудила банковия служител, усъмнил се, че става въпрос за телефонна измама. Изтеглените пари поставила в найлонова торбичка и според указанията на непознатия мъж, свързал се с нея по телефона, го занесла в боклукчийско кошче на ул. „Гурко”.

На същата дата 60-годишният мъж взел и сумата от 4 800 лв., собственост на 81-годишен мъж от бургаския комплекс „Зорница”, отново измамен по схемата „оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници”.

В следствие на двете измами бил сформиран полицейски разследващ екип, който установил самоличността на мъжа, марката и модела на автомобила, с който се придвижвал. След задържането му, униформените иззели мобилния телефон, с който той осъществявал връзка с партньора си, автомобилната навигация и сумата от близо 29 000 лв., която според уговорката трябвало да занесе до Румъния.

При проведените допълнителни полицейски действия е констатирано, че 60 годишния Н.К. е съпричастен и към други извършени телефонни измами на територията, обслужвана от ОДМВР – Бургас, сред които:
- телефонна измама на 79-годишен бургазлия от к-с „Зорница”, осъществена на 17.02.т.г., при която взел сумата от 4 500 лв. 
- телефонна измама на 86-годишен бургазлия от к-с «Лазур», осъществена на 22.01.т.г., при която взел сумата от 7 560 лева.
- телефонна измама на 81-годишна бургазлийка от к-с «Лазур», осъществена на 22.01.т.г., при която взел сумата от 2 400 лева.
 - опит за телефона измама на 80-годишна бургазлийка от к-с «Лазур», осъществена на 16.02.т.г., при който няма отнети пари.

Задържаният е направил пълни самопризнания по случаите. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на ОДМВР – Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега