Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха изверга, влачил куче с колата си

Задържаха изверга, влачил куче с колата си

Районната прокуратура в Асеновград образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител по случая с малтретираното куче в пловдивското с. Тополово, съобщи говорителят на прокуратурата в Пловдив Атанас Илиев. За случая обвинението се е самосезирало по изнесената в медиите информация за проявена жестокост към куче от собственика му – 55-годишният Райчо Иванов.

Районната прокуратура в Асеновград образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител по случая с малтретираното куче в пловдивското с. Тополово, съобщи говорителят на прокуратурата в Пловдив Атанас Илиев. За случая обвинението се е самосезирало по изнесената в медиите информация за проявена жестокост към куче от собственика му – 55-годишният Райчо Иванов.  

Той завързал кучето за автомобила си и го е влачил по улиците на селото, след които го е изхвърлил в дере. След образуването на досъдебното производство в прокуратурата са извършени разпити на свидетели и е установено местонахождението на собственика на кучето Райчо Иванов, който е задържан за срок от 24 часа.

В събота от полицията обявиха, че кучето е оцеляло и му е оказана медицинска помощ. Днес обаче от прокуратурата съобщиха, че животното е починало и Иванов го е заровил. Според съседи на Райчо той се ядосал на кучето, след като разкъсало кокошки по двора.Трупът на кучето е изпратен за извършването на ветеринарна експертиза, с която да се установи причината за смъртта му, кога е настъпила, какви увреждания и как са му били причинени. След депозиране на заключението по назначената ветеринарна  експертиза предстои да се прецизира правната квалификация на обвинението. 

В случай че се установи, че причинените увреждания и смърт са по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост, както и че деянието е извършено на публични места или в присъствието на малолетни или непълнолетни лица, наказанието, което предвижда законът, е лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лева, припомни прокурорът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега