Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха три "мулета", участвали в ало-схеми

Задържаха три "мулета", участвали в ало-схеми

Тримата мъже взели общо 61 524 лева, златни пръстени и монети.

Служители на бургаската полиция задържаха три "мулета", участвали в телефонни измами, в рамките на една седмица. Тримата мъже взели общо 61 524 лева, златни пръстени и монети от местни жители, подведени по схемата с "полицейската акция", предават от ОДМВР.

Първият от случаите е от 10-и май. 58-годишен бургазлия получил обаждане от непознат, който се представил за високопоставен полицейски служител. Той го убедил да съдейства в операция срещу телефонните измами като даде пари и ценности, които в последствие щели да му бъдат върнати.

Бургазлията доверчиво събрал всички налични парични средства от дома си в размер на 2 150 лева, както и пет златни пръстени и три златни монети с общо тегло около 40 грама, поставил ги в найлонова торбичка и ги занесъл до гараж, разположен на ул. „Св. Патриарх Евтимий” № 87. В резултат на няколко месечно разследване и проведени множество процесуално-следствени действия, служителите от Първо Районно управление – Бургас установили самоличността на мъжа, взел парите и златните предмети. Става дума за криминално проявен мъж на 24 години от Лясковец, обл. Велико Търново, който направил пълни самопризнания по случая.

На 21-ви юли жертва на сходна схема станала и 68-годишна бургазлийка от "Меден рудник", която събрала в найлонова торбичка сумата от 11 600 лв. и златни накити. Торбичката била взета от 24-годишен мъж от Камено, който е задържан в Четвърто Районно управление – Бургас със съдействието на служители от Районно управление – Камено. Арестуваният направил пълни самопризнания по случая и описал механизма на извършеното от него деяние.

На 30-и юли т.г. 68-годишна бургазлийка, живееща на ул. „Св. Партриарх Евтимий”, също била заблудена, че помага на служителите на реда. След като събрала в чанта сумата от 47 774 лева, я предала в района на бл. 7 в ж.к. „Лазур”, на мъж на видима възраст около 70 години. В резултат на бързите полицейски действия на служителите от Пето Районно управление – Бургас е установено, че парите са взети от 87-годишен бургазлия, който отпътувал с парите в посока Варна.

Със съдействието на служители от Трето Районно управление – Варна пенсионерът е задържан и впоследствие върнат в Бургас. Той направил пълни самопризнания и върнал сумата, взета от 68-годишната бургазлийка.

И по трите случаи са образувани досъдебни производства, а работата по документиране на престъпната дейност на тримата продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега