Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Заловиха служител на реда в момент на продажба на наркотици

Заловиха служител на реда в момент на продажба на наркотици

В дома му е открита още дрога.

Служител на столичното Четвърто РУ е задържан в района на кв. "Лагера",  в момент на осъществена сделка за  50 таблетки дрога.

"Операцията е осъществена след  като в началото на юни образувано досъдебно производство и са извършени първоначални действия по разследване на получен сигнал от колеги на задържания. Според събраните до момента данни, това е трета поред  сделка, осъществявана от служителя.  Различното при последния е, че за разлика от предишните два случая, в които  задържаният лично е давал наркотичното вещество, в този той е оставил на разстояние от автомобила си стоката и е изчакал в колата  получаването й", обясни градският прокурор Емилия Русинова.

В хода на проведените претърсвания в жилището, в което полицаят е живеел под наем, в абсорбатор са открити и иззети още 200 таблетки от въпросните наркотични вещества – амфетамин и екстази.  Намерени са още тефтер, на който задържаният е записвал имена на клиенти и дати  на продажбите, както и парични средства, получени от предишни продажби.

"Случаят доказва, че автоимунните системи в  МВР работят", заяви категорично  заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев . По думите му, по конкретния сигнал се е работило от три месеца, осъществена е много добра комуникация между съответните полицейски управления, СДВР и дирекция „Вътрешна сигурност“, които са предприели единствените законни мерки.

Той посочи, че задържаният полицейски служител е бил назначен като стажант в МВР през 2016 г. ,  а година по-късно постъпва в  "Охранителна полиция" на Четвърто РУ. До този момент срещу него не е имало наказания, не е имал и видими отклонения от нормалната си полицейска дейност, не е показвал по-висок стандарт на живот.

Софийска градска прокуратура е повдигнала на задържания обвинение за разпространение на наркотични вещества и е удължила мярката му за задържане до 72 часа. Предстои искане до съда за налагане на постоянната му мярка за задържане. Работата по образуваното досъдебно производство продължава. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега