Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Заловиха трима сирийци от Ислямска държава край "Капитан Андреево"

Заловиха трима сирийци от Ислямска държава край "Капитан Андреево"

Трима сирийци, принадлежащи към терористичната организация "Ислямска държава", бяха задържани от служители на "Гранична полиция" при опита им да напуснат страната. Униформените ги открили край турската граница, в района на 315-а гранична пирамида, недалеч от ГКПП "Капитан Андреево".

Трима сирийци, принадлежащи към терористичната организация "Ислямска държава" (ИДИЛ), бяха задържани от служители на "Гранична полиция" при опита им да напуснат страната. Униформените ги открили край турската граница, в района на 315-а гранична пирамида, недалеч от ГКПП "Капитан Андреево", съобщават от МВР.

По данни на вътрешното министерство, тримата пристигнали у нас на 6-и февруари, с предоставен от Германия статут на бежанци. Влезли в страната през границата с Гърция и отседнали в София. Ден по-късно отпътували за Свиленград, където били задържани. Районната прокуратура в Свиленград им повдигнала обвинения за опит за нелегално преминаване на държавната граница и им е наложила задържане до 72 часа. На чужденците е повдигнато обвинение за опит да се присъединят към ИДИЛ.

На 12 февруари 2016 г. Районният съд в Свиленград ги е осъдил на по 6 месеца лишаване от свобода условно и 200 лева глоба. В хода на проведените оперативни действия е установена  принадлежността на тримата сирийски граждани към ИДИЛ, както и намерението им да се присъединят към терористичната групировка.

Според събраните до момента данни сирийците са тръгнали от Германия. На неустановена по делото дата в началото на 2016 г. те пристигнали в Република Гърция, откъдето опитали да преминат на турска територия, но не били допуснати.

Днес Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на трима сирийски граждани. Повдигнати са им обвинения за престъпление по чл. 108а, ал.7 от НК - за това, че са влезли през границата на страната ни от Република Гърция, с цел да участват в престъпление по чл. 108 а ал.1 от НК, включително и против чужда държава.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на тримата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Очаква се определението на Специализирания наказателен съд за налагане на „задържане под стража“ за всеки от тях.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега