Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Залъжете глада с тези пет здравословни "офисни" закуски

Залъжете глада с тези пет здравословни "офисни" закуски

Те не само че не вредят на здравето и фигурата, но са и препоръчвани от специалистите по правилно хранене като полезни за организма.

На кого ли не се е случвало да посегне към солетите или снаксовете в следобедните часове, въпреки че всички знаем колко са вредни. Възможно е обаче да ги заменим и със здравословни и дори полезни леки закуски, с които да залъжем глада след обедната почивка.

Днес сме Ви подбрали пет такива “офисни” закуски. Те не само че не вредят на здравето и фигурата, но са и препоръчвани от специалистите по правилно хранене като полезни за организма.

1. Ядките са сред най-популярната полезна лека закуска. Избягвайте обаче подсолените варианти. По-добре заложете на сурови бадеми или орехи. Те съдържат фибри, протеини и ненаситени мастни киселини. Освен това действат захранващо.

2. Киселото мляко също е вариант. Можете да го подправите с фини овесени ядки и/или пресни плодове, чия или пък чисто какао. Избягвайте подсладителите, както и обработените мюсли и сушените плодове, тъй като те често съдържат добавени захари.

3. Ако гладът заплашва да Ви победи, заложете на пълнозърнести крекери и леко сирене от типа на моцарелата, например. Можете да комбинирате млечния продукт и с плод, ако предпочитате.

4. Пригответе у дома порция зеленчуци - морков, краставица, чушка, репички. Нарежете ги на удобни за похапване с ръка парченца и заменете чипса с тях. Не подправяйте зеленчуковата порция със сол или мазнина. Освен, че ще Ви засити, тази лека закуска ще Ви освежи и хидратира - идеален лек срещу следобедната умора.

5. Заменете зеленчуците с плодове, според сезона - ябълки, цитрус, банан. Съдържащите се захари, че залъжат глада Ви за сладко и така няма да посегнете към изкушаващите вафли и десертчета.

Ако пък сте сигурни, че “гладът за шоколад” ще бъде непреодолим, спрете се на натуралния вариант - какаото съдържа антиоксиданти, които са полезни, особено в борбата с умората в следобедните часове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега