Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зам.-главният прокурор: Няма съмнение за автора на шесторното убийство

Зам.-главният прокурор: Няма съмнение за автора на шесторното убийство

Категорично е установено и че Ангелов се е самоубил.

"За нас несъмнено извършител на шесторното убийство в Нови Искър е Росен Ангелов. Категорично е установено и че Ангелов се е самоубил", обяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов на брифинг, на който участваха началникът на отдел „Разследване“ в СДВР комисар Стойно Цветков, прокурор Наталия Николова и Зорница Русинова. 

Доказателството за това е, че както убийството, така и самоубийството са извършени с едно и също оръжие, в къщата, в която е живеел Ангелов, са намерени негови дрехи, напоени с кръвта на убитата Кети и на мъжа, с когото е живяла.  Това се доказва и от ДНК експертизата. Заместник-главният прокурор поясни, че разследващите са взели сравнителен материал от полицейска регистрация на Ангелон, паправена още август 2007 г.

"След като оперативно  установихме извършителя, претърсихме гаража, който е обитавал, намерихме и установихме дрехи, по които има ДНК както на мъжа, така и на Кети и на мъжа, с който тя е живеела на семейни начала. ДНК анализът бе извършен бързо защото това бе приоритетна задача, по която работеше целият експертен състав с който аз поддържах връзка", посочи още Сарафов.  

Мотивът за убийството на жената е смесен – емоционален и финансов, защото по данни на свидетели той е притискал Кети да  му предоставя достъп до домовете, които тя е чистела, а отказът й го е лишавал от възможността за печалба. Що касае нейните близки – те са единствените, заинтересовани да разкрият убийството й – повод той да посегне и на техния живот. 

Сарафов поясни, че първо е убита Кети Кехайова, вероятно убийството  е извършено в тъмната част на 31-ви декември  след 19.30ч. в района около къщата където е живеела със семейството си. Тя е излязла да разходи кучето си. Има доказателства, че близките са били притеснени и са я търсили в района. В интервала от  23 ч. до 00. 05ч. са извършени останалите убийства. Едва след това той е натоварил тялото на жената в джипа си и го е изхвърлил на място, където трудно може да бъде намерено.

"Знаехме кой е убиецът още след първите 24 часа, но трябваше да го докажем в следващите 48ч.", допълни Сарафов и уточни, че целта на днешния брифинг  е преди всичко да се даде цялата информация по случая, за да няма спекулации.

През целия период на разследването е поддържана връзка с квалифицираните експерти от НИКК, благодарение на които са изготвени всички заключения по експертизите, които доказват авторството.Заместник-главният прокурор бе категоричен и за самоубийството на Ангелов, което по всяка вероятност е станало на 5 януари. 

При преглед на таблета му става ясно, че последно му влизане в интернет чрез т.нар. „бисквитка“ е от четвъртък  в сайтове с детска порнография. Експертизата от иззетите вещи на мястото на самоубийството, както и съдебно-медицинската експертиза  и съпоставянето на всички доказателства по делото, включително и барутните натривки, извадени от неговата глава, с голяма степен на  вероятност потвърждават твърдението, че става въпрос за самоубийство.

Той допълни, че заглушителят на пистолета му е саморъчно направен по схема, взета от сайт в интернет чрез мобилния му телефон. Издирването на Ангелов започна на 3 януари, обясни още Сарафов. Имаме съвкупност от доказателства по делото. Част от свидетелските показания черпим от източници, каквито са свидетели по делото.

"В рамките на цялото разследване сме работили с оперативна информация, поясни още зам.-главният прокурор. Положихме всички усилия да намерим Ангелов максимално бързо и да го отделим от обществото", заяви заместник-главният прокурор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега