Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зам.-министър Киров даде старт на строежа на трафик кулата в Бургас

Зам.-министър Киров даде старт на строежа на трафик кулата в Бургас

Днес бе даден символичен старт на строежа на трафик кулата в Бургас, която трябва да бъде готова през ноември. Първата копка направиха зам.-министърът на транспорта Петър Киров, Ангел Забуртов - генерален директор на Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура”, Златко Кузманов - директор на Дирекция “Ръководство на корабния трафик” и кметът на град Бургас – Димитър Николов. Те забиха лопати в площадката, която ще се превърне в поредния изпълнен проект за модернизация на град Бургас.

Днес бе даден символичен старт настроежа на трафик кулата в Бургас, която трябва да бъде готова през ноември.Първата копка направиха зам.-министърът на транспорта Петър Киров, Ангел Забуртов- генерален директор на Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура”, ЗлаткоКузманов - директор на Дирекция “Ръководство на корабния трафик” и кметът на град Бургас – ДимитърНиколов. Те забиха лопати в площадката, която ще се превърне в пореднияизпълнен проект за модернизация на град Бургас.

„Символично даваме старт точно встрастната седмица. Днес е велика сряда – според християнската традиция, това еденят, в който Юда предава Христос. В тази връзка – по този проект имаше самоЮди. Дано с днешната първа копка се сложи край на проблемите, свързани с тозипроект“, пожела директорът на ДП „Пристанищна инфраструктура – Ангел Забуртов.

Кметът Николов също се обърна къмприсъстващите, пожелавайки успех на проекта. Той сподели радостта си, че дизайнътна проекта ще бъде в съответствие с визията на Морската гара. „Така, освен чеще имаме едно модерно съоръжение, то ще се превърне и в своеобразна атракция. Икогато отворим достъпа за граждани, бургазлии отново ще се убедят, че живеят иработят в един модерен европейски град“, заяви той.

Попътен вятър на проекта пожела изам.-министърът на транспорта – Петър Киров: „ОП „Транспорт“ в момента енай-добре управляваната и развиваща се оперативна програма. Този проектпоказва, че транспортната система трябва да бъде основана на принципите наустойчивото развитие. Този проект има значение не само за безопасността накорабоплаването, опазването на околната среда и улеснението на спасителнитеоперации, при нужда от тях, но и за облекчаване на администрацията иосигуряване на конкурентоспособността на пристанището.“

Зам.-министърът заяви още, четрафик кулите ще станат част от международна електронна система за управлениена корабоплаването. През юни 2015 година ще бъде подписана директива, която щеобедини всички държави членки в такава система. Там ще се събира цялатаинформация от всички гранични служби, което ще направи достъпа по-лесен инадежден.

Киров изрази надежда, че въпрекиизоставането на ОП „Транспорт“ в усвояването на средствата, с трафик кулите вБургас и Варна забавянето ще бъде наваксано. По думите му, причината за късниястарт на проекта е най-вече административният капацитет на ДП „Морскокорабоплаване“.

Пред журналисти той сподели, чесе надява скоро да започне и реконструкцията на ЖП гарата в Бургас.Зам.-министърът обясни, че по проекта се работи и по всяка вероятност скоро щестартират и строителните работи. Със срокове, обаче, не се ангажира.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега