Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зам.-министър Павлов: Младите хора могат да преобразят света!

Зам.-министър Павлов: Младите хора могат да преобразят света!

"Младежки глас" и Министерството на младежта и спорта превърнаха Бургас в Младежка столица на България.

Бургас обича младите. България обича младите. А младите обичат да се забавляват, да генерират идеи и иновации, да покоряват върхове. Това демонстрира седмото по ред събитие по случай Деня на младежка в Бургас - „Следвай ритъма 2019 – Let’s dance Burgas“, което превърна града в Младежка столица на България.

Инициативата е организирана от национално сдружение "Младежки глас", съвместно с Министерство на младежта и спорта и Община Бургас. Домакин на тазгодишния празник бе площада край Пантеона в Морската градина. Общо 15 регионални, национални и международни младежки организации се включиха в изложение, в което представиха своите дейности - как прекрояват света и го приближават към мечтите си ден след ден.

"Младите хора могат да преобразят света със своята енергия, позитивно отношение и иновативност. В динамичния свят, в който живеем, младите в действителност са носителите на свежи идеи и сила, които могат да преобразят света, стига да са активни и въвлечени, да желаят да действат. Моите наблюдения са, че имаме страхотни млади хора, които се изявяват успешно в това, което правят, в това, което ги интересува - спорта, изкуството, науката. И моите наблюдения са, че все повече млади хора се завръщат у нас. Това е нещото, за което се борим - държавата и неправителственият сектор". Това заяви заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов, който бе специален гост на празника.

Забавления за малки и големи и музикално парти с DJ Maximilian и DJ Double D допринесоха за настроението в Морската градина. От БЧК обучаваха желаещи на Първа долекарска помощ и показаха на малчуганите как се събира разделно и рециклира. Родните скаути забавляваха посетителите на изложението с игри на открито, а спортни клубове от града направиха демонстрации по Зумба, табата, jumping fit, cross fit и др.

"Вече повече от 12 години вярваме и подкрепяме младите хора на България. Ние вярваме, че младите хора са силни, че младите хора могат, че имат потенциал в себе си, хъс, умения. Ние мислим, че те по нищо не отстъпват на своите връстници в Европа и по света, дори напротив, изключително са силни. Мероприятието днес е поредното доказателство, че младите наистина могат. Нашата работа, на неправителствените организации, на институциите, е да намерим начин да им дадем възможност да се изявят", каза националният лидер на НС  "Младежки глас" Тодор Йосифов.

Мероприятието се осъществява по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 година. 

Още снимки от събитието можете да откриете в нашата Facebook страница.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега