Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зам.-областният управител награди двама ученици за успехи в природните науки

Зам.-областният управител награди двама ученици за успехи в природните науки

Своеобразната церемония за отличаване на децата е част от инициативата на проф. Турманова за насърчаване на знанията по химия, физика и биология на децата от средните класове.

Двама възпитаници на бургаското СУ "Йордан Йовков" бяха отличени за интереса си към природните науки от проф. д-р Севдалина Турманова – зам.-областен управител на Бургас и ръководител на Регионалния академичен център на БАН.

Митко Колев от 4 клас заслужи награда заради отличното си представяне в конкурса за рисунка „Водата е живот“ на ВиК-Бургас, а Християна Германова от 6 клас - за много високи успехи в областта на природните науки.

Своеобразната церемония за отличаване на децата е част от инициативата на проф. Турманова за насърчаване на знанията по химия, физика и биология на децата от средните класове. Именно в тази възраст учениците започват да формират свои собствени предпочитания и желания за професионално развитие.

Първата образователна кампания от инициативата е посветена на знанието за водата и нейното опазване. Със съдействието на РУО-Бургас всички училища в областта получиха специално подготвени плакати от зам.-областния управител с интересни факти за водата.

"Водата е начало на живота ни. Тя е онова вещество, с проста формула само от един кислороден и два водородни   атома, което е присъства неизменно в ежедневието ни. Нейната живителна сила е необходима на нас, хората, за да съществуваме. Човешкият организъм е изграден от 75% водни молекули - в кръвта ни, костите, вътрешните органи, кожата. Водата пречиства, лекува и трябва да бъде ценена. Важно е да пазим водните източници и от замърсяване и да пестим тази безценна течност!" – подчерта пред учениците проф. Турманова.

В рамките на един училищен час по природни науки, тя изнесе кратък урок с презентация за свойствата, заплахите и начините за опазване на водните ресурси. Малките ученици под ръководството на преподавателката Вера Георгиева показаха завидни знания за морето и опазването на околната среда. Те останаха впечатлени от гостенката си, която освен зам.-областен управител е и инженер-химик, специалист по полимери и редовен преподавател в Университет „Проф. д-р  Асен Златаров“. Проф. Турманова обеща на децата на свой ред да ѝ гостуват в университетската лаборатория, където да се запознаят с интересната страна на химията и да открият кои всъщност са полимерните материали.

Изборът кампанията да стартира от СУ „Йордан Йовков“ не е случаен. Догодина училището ще отбележи 40-та си годишнина. "Полагаме много усилия да я посрещнем с напълно обновен сграден фонд и богата програма. Тази година подписахме договор за проект за обновяване на спортните площадки", каза директорката на училището Анна Пенева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега