Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва Седмица на отворените врати в бургаската пожарна

Започва Седмица на отворените врати в бургаската пожарна

Инициативата е част от програмата за отбелязване на професионалния празник на огнеборците в България.

Започва Седмица на отворените врати в бургаската пожарна. До края на работната седмица всички районни служби за Пожарна безопасност и защита на населението в областта ще приемат посетители във връзка с професионалния празник на огнеборците в България.  

Българските пожарникари официално отбелязват професионалния си празник на 14-и септември от 1995-а година насам. Традицията обаче датира от 1905 година, когато е свикан Първият пожарникарски събор в България. По утвърдена традиция, огнеборците отбелязват своя професионален  празник със “Седмица на пожарната  безопасност", като тази година тя ще се проведе от 11 до 15 септември. Организаторите провеждат множество мероприятия за повишаване на противопожарната култура сред населението , като голяма част от тях са насочени към децата.

Пожарникари и спасители ще демонстрират гасене на пожари и извършването на аварийно-спасителни дейности с оказване на първа помощ. В някои от тях ще се включат  и ученици от националните състезания по бедствия, аварии и катастрофи. За подобряване на взаимодействието при пожари, бедствия и други извънредни ситуации, ще се състоят работни срещи с кметове и представители на регионалните структури. Предвиждат се срещи с ветерани.

Ето и програмата по случай Деня на пожарникаря в Бургас: 

1. Дни на отворените врати от 11.09. до 15.09.2017 г. във всички районни служби за ПБЗН от областта

2. Почитане паметта на загинали при изпълнение на служебния си дълг огнеборци, чрез поднасяне на венци и цветя при паметната плоча пред сградата на РДПБЗН - Бургас, на 13.09.2017 г. от 11.30 ч.

3. Среща с ветерани в клуба на втория етаж на РДПБЗН - Бургас на 13.09.2017 г. от 16.30 ч.

4. Представяне възможностите на новата пожарогасителна и аварийно-спасителната техника от служители на РДПБЗН - Бургас, с разясняване на правилата за пожарна безопасност и защита при бедствия, аварии и извънредни ситуации,  пред жители  и гости на Бургас на площада пред паметника-мемориал “Пантеона” на 13.09.2017 г. от 18.00 ч.


Страната ни е сред инициаторите за създаване на първообраза от 1900 г. на днешната Международна асоциация на пожарните и спасителните служби (CTIF). На третия конгрес на организацията в Будапеща през 1904 г. наши представители са Димитър Тролев, Руси Кожухаров и Найден Николов. Както по цяла Европа, така и у нас обединяването на пожарните служби се провежда с цел подобряване и уеднаквяване на обучението и развитие на техническото въоръжение на службите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега