Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва изграждането на обходния път на град Ахелой

Започва изграждането на обходния път на град Ахелой

Очаква се до началото на летен сезон 2018 обходът да бъде готов.

Започва изграждането на обходния път на град Ахелой. По-рано тази седмица договорът с избрания изпълнител е бил подписан, а строителните дейности се очаква да стартират през следващата седмица. Това съобщи регионалният министър Николай Нанков в телевизионно интервю за БНТ днес.

В договорът за изпълнение е заложен срок от 170 дни. Очаква се до началото на летен сезон 2018 обходът да бъде готов, а трафикът по Южното Черноморие да бъде допълнително облекчен и след като бъде довършено и разширението на участъка между Поморие и Ахелой.

Нанков информира, че е сезирана прокуратурата за изясняване на причините за наводненията в Бургаска област и компетентните органи водят процесуално-следствени действия. Създадени са досъдебни производства за причинените смъртни случаи.

"С техника, материали и човешка сила помагаме на кметовете на населените места да се справят с тежкото положение", увери министърът и посочи, че ще бъде отпусната първоначална помощ от 400 хил. лв. към община Бургас и 600 хил. лв. към община Камено за преодоляване на най-неотложните поражения по пътната, електрическата и ВиК инфраструктура.

Според министъра, екологичната инфраструктура в района е силно увредена, но още през вчерашния ден е създадена необходимата организация да бъде предотвратена екологична катастрофа, като двата застрашени еко обекта на територията на Област Бургас – Регионалното депо за твърди битови отпадъци и Пречиствателната станция в Горно Езерово, ще бъдат поправени и въведени отново в експлоатация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега