Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва работа Европейският орган по труда

Започва работа Европейският орган по труда

Това е две години, след като идеята за такъв орган беше обявена от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Днес, с церемония по откриването и първо заседание на своя управителен съвет, започва дейността си Европейският орган по труда. Това е две години, след като идеята за такъв орган беше обявена от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в неговата реч за състоянието на Съюза за 2017 г. пред Европейския парламент.

Председателят Юнкер ще участва в церемонията по откриването в Брюксел, заедно с министър-председателя на Словакия, Петер Пелегрини, тъй като държавите членки избраха Братислава като седалище на органа по труда. Заместник-председателите на Комисията Валдис Домбровскис и Марош Шефчович, комисар Мариан Тейсен и други гости също ще присъстват.

Управителният съвет на органа по труда се състои от представители на държавите членки, Комисията, социалните партньори на равнището на ЕС, Европейския парламент, както и наблюдатели от Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария и други агенции на ЕС в областта на заетостта и социалните въпроси. На 17 октомври те ще се срещнат за първи път и ще приемат необходимите решения, за да може органът по труда да заработи, както и ще споделят своите мнения относно началната работна програма.

Европейският орган по труда има следните цели:

§ да улеснява достъпа до информация за правата и задълженията във връзка с трудовата мобилност, както и до услуги от значение за тях;
§ да улеснява сътрудничеството между държавите членки при прилагането на правото на Съюза, попадащо в обхвата на неговата компетентност, включително да улеснява съгласувани и съвместни инспекции, в това число и чрез противодействие на недекларирания труд;
§ да действа като медиатор и да улеснява намирането на решения в случаи на трансгранични спорове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега