Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва укрепването на храм "Св.Св. Кирил и Методий"

Започва укрепването на храм "Св.Св. Кирил и Методий"

Започва укрепването на храм „Св.Св. Кирил и Методий“ по издадените от кмета на Бургас Димитър Николов указания. До дни църковното настоятелство ще сключи договор с фирма - изпълнител за начало на укрепителните дейности.

Започва укрепването на храм „Св.Св. Кирил и Методий“ по издадените от кмета на Бургас Димитър Николов указания. До дни църковното настоятелство ще сключи договор с фирма - изпълнител за начало на укрепителните дейности.

Издадените от Николов указания са факт след серия от срещи с църковното настоятелство, епархийския съвет, камарата на инженерите в Бургас, представители на концесионера, геодезисти и конструктори. До седмица започват геотехнически дейности за укрепване на конструкцията и фундирането на храма.

Дадените указания предвиждат още усилване на временното поддържащо скеле, инжекционни заздравителни работи в зоната на северната кула, северния вход и северозападната носеща колона на купола; завършване на конструкцията на подземния паркинг в зоните 2а и 2б, които са  елементи от аварийните укрепителни мероприятия от външната страна на храма.

Имотът, върху който е построен храмът, е църковен. Въпреки че Община Бургас по закон няма никакви правомощия да предприема действия по отношение на него, оказва пълно съдействие  на църковното настоятелство по отношение на оформянето на заданието за ремонт, съгласуване на проектите и документите пред министерството на културата, срещи с експерти и професионални организации, подготовката на договорите между настоятелството и фирмата - изпълнител.

Започващите укрепителни дейности са със средства от концесионера на паркинга. Община Бургас има готовност при необходимост също да преведе средства от гласувания бюджет за църковните храмове за 2013 – та година. След укрепителните дейности ще се предприемат действия по пълната консервация и реставрация на храма. Бургазлии трябва да са спокойни, че всичко необходимо по отношение на църквата се предприема. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега