Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започват да кърпят бургаските улици със специална техника и материали

Започват да кърпят бургаските улици със специална техника и материали

Още в понеделник започва асфалтирането с машина, която използва специална технология при минусови температури.

След невижданите през последните години в Бургас снегове, снегорините, солта и лугата, дупки зейнаха по някои от най-натоварените улици и пътища в общината. За разлика от други години, когато кърпежите започваха в средата на месец март, тази година те ще започнат още през януари. За да се справи с проблема, от администрацията са ангажирали пътните фирми да доставят спешно специализирана техника и материали, с които да се премахнат опасните трапове.

В понеделник започва асфалтирането с машина, която използва специална технология при минусови температури - впръскване под налягане на асфалтираща смес в засегнати участъци. Запълването на уличните дупки ще започне от кръговото на входа на Бургас от София. Ще се ремонтират всички компрометирани участъци по основните пътни артерии и ще се продължи по останалите улици. Екипите ще прекъсват работа при дъжд и снеговалеж.

Освен запълването на дупките, на всички пътни фирми е разпоредено в най-кратки срокове да ремонтират компрометираните от снегорините и при пътно-транспортни произшествия парапети, мантинели, знаци и светлоотразителни кабари, като разходите ще бъдат за сметка на снегопочистващите фирми.

На фирмите, отговарящи за зимното поддържане, е разпоредено да извършат ремонти на автомобилите си и да заредят базите си с нови количества луга, сол и пясък. До средата на следващата седмица всички териториални директори и кметски наместници трябва да предоставят справка за състоянието на шахтите, отводнителните канали за дъждовна вода и помпените станции, заради предстоящото снеготопене.

Бургаският кмет разпореди на ресорния си заместник да бъде  предявена  претенция към фирмата изпълнител на спирките, и всички седалки с корозирало покритие ще бъдат подновени с нови, така че да отговарят на предварително обявените спецификации при доставката им. Служители на Община Бургас извършват оглед на всички обществени сгради и социални домове за евентуални течове от покривните конструкции в резултат на големите снеговалежи.

Аварийните кърпежи ще продължат през целия зимен сезон. Когато метеорологичните условия позволят, ще се пристъпи към интензивно асфалтиране с топла смес на всички компрометирани улици.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега