Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна 51-вото заседание на Общински съвет

Започна 51-вото заседание на Общински съвет

Днес общинските съветници на Бургас се събират за 51-вото си заседание. В дневния ред влизат общо 68 въпроса, по които местните представители трябва да вземат решение.

Днес общинските съветници на Бургас се събират за 51-вото си заседание. В дневния ред влизат общо 68 въпроса, по които местните представители трябва да вземат решение. Голяма част от темите засягат цени и тарифи на обекти и събития в града. Съветници от НФСБ са внесли и докладна, с която предлагат кметът Димитър Николов да отправи едномесечна покана за приключване на един от най-проточилите се проекти - пл. "Св. Св. Кирил и Методий".

Там бе изграден подземен паркинг с прилежаща инфраструктура - самия площад. Проектът стартира през февруари 2011-а година, но поради различни проблеми и забавяния, вече три години лентата не е прерязана, макар срокът да бе 370 дни. Очакваше се това да стане през декември миналата година, след това срокът се удължи до Великден. Площадът вече е открит, но не и завършен.

В дневния ред на съветниците влиза и утвърждаването на тарифи за паркиране в града. Очаква се в Бургас да се запази цената от 1 лев на час за общинските паркинги и Синя зона. Месечният абонамент ще струва 200 лева. Използването на велосипед под наем също ще струва 1 лев на час, а абонаментната карта - 2 лева. Ще бъдат гласувани и входните такси за музеите, както и промяна в тарифите за временните обекти.

Освен това, днес съветниците ще трябва да гласуват определянето на стадионите "Лазур" и "Черноморец" за публична общинска собственост, което ще позволи използването им по предназначение, както и облагородяването на тези площи.

По предложение на кмета Николов, в дневния ред влиза и допълнение на плана за градско възстановяване и развитие на Бургас. В допълнението влиза облагородяването на административни сгради, детски площадки и дворни площи на учебни заведения.

Днес ще бъде определен и реда за избор на нов директор на четири медицински заведения. Договорите на настоящите управители изтича в края на годината, което налага избора на нова администрация.

В дневния ред влиза и преименуването на алеята под Лунапарка в Морската градина да носи името "Журналист". Причината е 120-ата годишнина от създаването на Съюза на българските журналисти. Общинските съветници ще трябва да изберат и представител на Община Бургас в общото събрание на акционерите на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега