Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна единадесетата подред "Българска Коледа"

Започна единадесетата подред "Българска Коледа"

През следващата година фокусът на кампанията “Българската Коледа” ще бъде „За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух“. Президентът Росен Плевнелиев даде официално началото на единадесетото издание на благотворителна инициатива в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна - ИСУЛ“ в София.

През следващатагодина фокусът на кампанията “Българската Коледа” ще бъде „За по-малко деца сувредено зрение и увреден слух“. Президентът Росен Плевнелиев даде официалноначалото на единадесетото издание на благотворителна инициатива вУниверситетската многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна -ИСУЛ“ в София.

Все повече децастрадат от различни очни заболявания, а намалението на слуха е едно отнай-често срещаните вродени заболявания или ранно придобити увреждания,подчерта държавният глава. Голяма част от тези заболявания могат да бъдатизлекувани, ако се диагностицират навреме, допълни Плевнелиев и изразисъжаление, че в момента много малко деца имат възможност да бъдатдиагностицирани и лекувани навреме, най-вече заради отсъствието на високоспециализиранамедицинска апаратура.

Целта на„Българската Коледа“ през следващата година е да осигури високотехнологичнаапаратура в университетските и областните болници в страната. “В детскитеотделения на областните болници липсват апарати за ранна диагностика и лечениеза тези заболявания и нашата цел е децата в цялата страна да получат навременнаи адекватна помощ и да могат да се лекуват в България”, каза Росен Плевнелиев.

Държавният главаувери, че ще бъдат разгледани всички постъпили заявления от родители на деца,нуждаещи се от скъпоструващо лечение, и експертния съвет и комисия към„Българската Коледа“ ще се произнесат за необходимото и възможно подпомагане,съобразно събраните от инициативата средства.

Президентътприпомни, че досегашната кампания на „Българската Коледа“ бе с поставен фокус -рехабилитацията на децата с неврологични заболявания, и е помогнала залечението на най-голям брой деца – 485. Благодарение на инициативата саобновени десет рехабилитационни центъра - в София, в Момин проход, Пловдив,Плевен, Котел, Бургас. Закупени са и уникални за страната ни медицински уредиза рехабилитация, отчете държавният глава.

Президентът РосенПлевнелиев изрази благодарност към обединилите се около каузата на „БългарскатаКоледа“. „Видно е, че тя помага и променя съдби за добро. Това е еднаинициатива с дълбок смисъл и с лице към хуманността и добрината на българите”,коментира държавният глава.

Дарителскатасметка на кампанията „Българската Коледа” е в Обединена българска банка, IBAN:BG13UBBS80023300186210; банков код BIС: UBBSBGSF; ОББ, клон “Централен”.Титуляр на сметката е БНТ – за “Българската Коледа”.

Дарения могат дабъдат направени чрез SMS на кратък номер 1117 за абонати на Mtel, Vivacom иGlobul. Стойността на 1 SMS за абонати по договор с Mtel, Vivacom и Globul e 1лв., а за потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператористойността е 1,20 лв. с ДДС. Можете да дарите 1 лев с гласово обаждане  на номер 09001117 за фиксирани абонати наMtel и Vivacom, като стойността на едно обаждане е 1 лев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега