Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна изграждането на нов център в помощ на хората с увреждания в "Братя Миладинови"

Започна изграждането на нов център в помощ на хората с увреждания в "Братя Миладинови"

Той ще е на мястото на вече преместената дирекция "Социално подпомагане".

Стартираха строително-монтажните дейности за изграждане на нов център за комплексна подкрепа на лица с увреждания. Той ще е на мястото на вече преместената дирекция "Социално подпомагане" - в блок 42, к-с "Братя Миладинови", срещу Механотехникума. Това е позната локация на бургазлиите, използващи такива услуги, така че няма да има проблем с намирането и запомнянето на адреса.

Мащабният ремонт започна с конструктивно укрепване на частта от сградата, където от години се забелязват сериозни проблеми. Предвидените дейности ще допринесат за рехабилитиране и подсилване не само на приземния етаж, а и на жилищния блок като цяло.

Община Бургас изгражда новия център по проект "Развитие на нови интегрирани услуги в Център за комплексна подкрепа  на лица с увреждания на територията на община Бургас" ДБФП № BG05M9OP001-2.008-0002-C02, който се изпълнява по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020.

В рамките на проекта ще бъде извършен цялостен ремонт и функционално преустройство на вътрешните помещения. Така ще се създадат подходящи условия за лица с увреждания, включително тежки увреждания, с ограничения или невъзможност за самообслужване, да получат грижи, основани на индивидуалните им нужди.

Центърът ще бъде с капацитет да обслужва 30 потребители. Той ще осигури дневни, полудневни и почасови услуги за рехабилитация, терапия, консултиране, информиране и подкрепа, мобилни услуги, заместваща грижа, за срок не по-дълъг от 14 дни, съгласно индивидуалните потребности на целевата група. Предстои доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане, съобразени с функционалните изисквания за предвидените услуги.

Вече е закупено специализирано транспортно средство, адаптирано за превоз на хора с увреждания, в това число и за хора в инвалидна количка, с което нуждаещите се ще бъдат превозвани от дома им до Центъра за консултация и специализирана помощ.

Припомняме Ви, че по-рано тази година бе изграден нов паркинг на гърба на същия 42 блок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега