Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна изпълнението на проекта за почистване на канала при езерото "Вая"

Започна изпълнението на проекта за почистване на канала при езерото "Вая"

Всяка годинa, при проливни дъждове, той надводняваше значителни площи, с което бяха нанасяни и сериозни имуществени щети.

Областна администрация Бургас започна изпълнението напроекта, с който ще бъде почистен каналът при езерото „Вая“. Всяка годинa, при проливни дъждове, той надводняваше значителниплощи, с което бяха нанасяни и сериозни имуществени щети. Няколко сигнала дообластния управител Вълчо Чолаков го ангажираха да потърси европейско финансиранеза дългосрочно справяне с продължаващия над 20 години проблем.

Към днешнадата има спечелен проект, който Областна администрация Бургас изпълнява впартньорство с еквивалентната администрация на Енез, Турция. Целите на проекта са: физическо подобряванена екологичните условия в езеро Вая чрез инвестиционни дейности, закупуване наспециализирано оборудване за проследяване качеството на водите на езеро Гала,Турция, подобряване цялостния капацитет за опазване на биоразнообразието вдвете езера.

Освенинвестиционните дейности за подобряване на състоянието и екологичните даденостина езерото Вая, в проекта са заложени и съпътстващи дейности и мероприятия.През месец октомври 2017 г. Областна администрация бе домакин на две такивасъбития. 

В началото на месеца в Бургассе проведе уоркшоп с експерти от България и Турция, в рамките на който бяхапосетени Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите – Бургас, езеротоВая и бургаските влажни зони, Департамент по Опазване на водите към Университет„Проф. д-р Асен Златаров“.

Няколко днипо-късно Областна администрация Бургас в партньорство с Областна администрацияЕнез организира обучение по опазване на околната среда и консервация нахабитати и биоразнообразие – езеро „Вая“ Бургас, България и езеро „Гала“ Енез,Турция.

"Всичкитук сме част от един особено значим проект, свързан с наболяла тема в световенмащаб, а именно опазването на околната среда и биоразнообразието. Имамевъзможността да оставим нещо значимо след себе си затова благодаря на всички,които със своята експертиза ще допринесат до успешното завършване напредвидените дейности", с тези думи Чолаков откри обучението.         

Експертитепредставиха обща информация и характеристика на езерото Вая и влажните зони вобласт Бургас, стратегии за мониторинг и оценка на качеството на водите,природен статус на езерото Вая - отговорни ведомства и екологично състояние наезерото. Доклад на резултати от мониторинг на езеро Вая в летния период на2017-та година и „Вая” като част от екологичната мрежа Натура 2000, също бяхачаст от дискутираните теми.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега