Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна младежкият театрален фестивал "Бургаски изгреви"

Започна младежкият театрален фестивал "Бургаски изгреви"

В дните от днес до неделя бургаската публика ще може да се потопи в магията на театъра поднесена от 23 младежки театрални състава от цялата страна. Празниците на младежкото сценично изкуство „Бургаски изгреви- Пролет` 2015“ се провеждат за 11-та поредна година и събират таланти в различни възрастови групи. Традиционно събитието е под патронажа на Областния управител на област Бургас.

В дните от днес до неделя бургаскатапублика ще може да се потопи в магията на театъра поднесена от 23 младежкитеатрални състава от цялата страна. Празниците на младежкото сценичноизкуство „Бургаски изгреви- Пролет` 2015“ се провеждат за 11-та поредна годинаи събират таланти в различни възрастови групи. Традиционно събитието е подпатронажа на Областния управител на област Бургас.           

Фестивалът бе открит днес отзаместник областния управител Севдалина Турманова на сцената на Военен клуб-Бургас. Там бургазлии и гости на града ще могат да гледат постановки, мюзикъли,оперети, вариете, шоу-спектакъл. Съпътстващата програма на събитието предлагаоще концерт по случай 80 г. от рождението на маестро Константин Ташев, изложбаот театрални афиши и вещи на композитора, карнавално шествие, уличен театър.            

Най-добре представилите се театралнисъстави в конкурсната програма ще бъдат отличени от жури, включващо утвърдениартисти, режисьори, хореографи, музиканти и ръководители на театрални формации.Наградите ще бъдат връчени в последния ден на фестивала, 26 април 2015 година.            

"Бургаски изгреви" енай-големия детски и младежки театрален фестивал в България, който дававъзможност на децата и младежите да се запознаят отблизо с театралното изкуствои с постиженията на своите връстници. Събитието се провежда от Сдружение Артцентър ”Компас” под егидата на Областния управител, със съдействието на ОбщинаБургас, РИО на МОН и Военен клуб – Бургас.           

“Областна администрация Бургас винагие подкрепяла и ще подкрепя инициативи, които изграждат културния облик нарегиона и заедно с това дават възможност на младите за изява. Надявам се повечехора да посетят събитията в програмата и да усетят тази прекрасна атмосфера иенергия.“- коментира Севдалина Турманова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега