Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна редовното заседание на Общински съвет - Бургас

Започна редовното заседание на Общински съвет - Бургас

Дневният ред включва 27 редовни точки и 7 извънредни докладни.

В 9:00 часа започна 39-ото редовно заседание на Общински съвет - Бургас. По традиция то бе открито с химните на България и Европейския съюз, следвани от приемането на дневния ред. Той бе одобрен почти без възражения, като в него влизат 27 редовни точки и 7 извънредни докладни.

До края на деня представителите в местния парламент ще трябва да приемат една от най-спорните теми - за облика и разположението на преместваемите обекти. Докладната създаде напрежение между представителите на властта и местния бизнес.

Днес съветниците ще гласуват и новия регламент за прием в първи клас, отразяващ разпоредбите на Закона за предучилищното и училищното образование, приет през 2015-а година. От тази година най-важен критерий при класирането ще бъде местоживеенето. 

По традиция народните представители в местния парламент ще се разпоредят и с общински имоти, ще бъде разгледана и процедурата за назначаване на управител на „Комплексен онкологичен център – Бургас“ ЕООД. Съветниците ще трябва да дадат съгласието си ОП "Туризъм" да стопанисва стола в новото IT училище до завършване на тръжната процедура за избор на изпълнител.

Днес ще бъде разгледана и темата за паметника на Коджакафалията. След като благотворителната кампания за набиране на средства и изграждането на монумента се проточиха, сега от Общината постъпва предложение за стартиране на нова процедура.

Съветниците ще трябва да дадат и съгласието си за организирането на концерт с филмова музика от поредицата за Джеймс Бонд. Идеята е концертът да се осъществи на 8 юли т.г. в Летния театър. В него ще вземат участие Милица Гладнишка, Рут Колева, Ягода Тренева, Криста, Боби Косатката и Живко Станев. Диригент ще бъде Найден Тодоров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега