Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна строителството на модерен физкултурен салон в двора на Търговската гимназия

Започна строителството на модерен физкултурен салон в двора на Търговската гимназия

След дълги години чакане, елитното учебно заведение най-после ще се сдобие с удобно и съвременно съоръжение за спорт на закрито.

Днес бе направена първата копка на бъдещия модерен физкултурен салон към Търговската гимназия в Бургас. След дълги години чакане, елитното учебно заведение най-после ще се сдобие с удобно и съвременно съоръжение за спорт на закрито. Заместник-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев, който е възпитаник на гимназията, даде официален старт на строителните работи.

"Изграждането на този съвременен физкултурен салон на Търговската гимназия е дългогодишна мечта на всички, които са свързани с това професионално училище. Досега учениците използваха за спорт пригодено помещение в сутерена. След година ще разполагат със собствен модерен физкултурен салон. Фирмата-изпълнител се ангажира до началото на новата учебна година да приключи най-сериозната и тежка строителна част от обекта, така че да не се пречи на учебния процес.", сподели преди символичната първа копка на обекта заместник-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева.

Новият физкултурен салон ще бъде свързан с топла връзка към сградата на Търговската гимназия. Той ще бъде с размери 14 метра /ширина/ на 24 метра /дължина/ и височина над 6 метра. Капацитетът на салона ще бъде за спортни състезания с около 200-250 човека. Към него ще има още помещения за съблекални за момичета и момчета с душове и санитарни възли, тренировъчна зала, кабинет за учителите по физкултура със санитарен възел и съблекалня, складове за спортен инвентар и оборудване и помещение за хигиенист.

За отоплението на спортното съоръжение е предвидено оборудване с допълнителен котел на природен газ и монтиране на алуминиеви радиатори.Физкултурният салон ще разполага с игрища за волейбол, баскетбол и мини футбол, а дворното пространство до него ще бъде ремонтирано и превърнато в мултифункционална спортна площадка със специално покритие, отговарящо на всички съвременни изисквания за безопасност.

Физкултурният салон ще реши един дългогодишен проблем на училището, което досега през цялата си 112-годишна история никога не е разполагало със собствен физкултурен салон за своите 750 възпитаници. Освен него, ще бъдат изградени още работилница, бюфет и нови стълбищна клетка и асансьор, които да обслужват всичките етажи на съществуващата сграда на гимназията. Реконструкция ще претърпят и кабинетите за професионално обучение, както и всички санитарни възли, които ще бъдат съобразени с нуждите на хората с увреждания.

"Със строежа на физкултурния салон на Търговската гимназия днес поставяме началото на проект, който ще повиши качеството на професионалното средно образование, чрез подобряване на инфраструктурата и модернизацията на съществуващото оборудване и обзавеждане в шест професионални училища в Бургас. Останалите 5 учебни заведения, които включва проектът са Гимназията по електротехника и електроника "Константин Фотинов", Строителната гимназия "Кольо Фичето", Гимназията по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров", Гимназията по Механотехника и по транспорт.", допълни още зам.-кметът Йорданка Ананиева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега