Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна юбилейното издание на Националния тракийски фолклорен събор "Гергьовден"

Започна юбилейното издание на Националния тракийски фолклорен събор "Гергьовден"

Фестът се провежда под патронажа на поморийския кмет Иван Алексиев.

За 15-а пореднагодина Община Поморие и Тракийско дружество „Одринска епопея” са домакини наНационалния тракийски фолклорен събор „Гергьовден”. Юбилейното събитиеднес бе официално открито от кмета на община Поморие, под чийто патронаж сепровежда.

Участници тази годинаса 134 фолклорни формации от цялата страна, които отново ще потопят публиката вмагията на Тракия и Странджа. До края на деня всички индивидуални игрупови изпълнения ще бъдат оценявани от професионално жури с председател проф.д-р Стефан Чапкънов – композитор и диригент и членове: КалинкаЗгурова – странджанска народна певица, Николай Николаев – музикален педагоги редактор, Дора Арбова – музикален педагог и Руска Христова – педагог иизпълнител.

Пожелавайки късмет нажурито, кметът Иван Алексиев благодари на всички участници, че отново са гостина Поморие и че всяка година стават все повече и повече: "Благодаря наНационалния съюз на тракийските дружества в България, на Тракийско дружество„Одринска епопея” и НЧ „Светлина 1939“ Поморие за жарта и пламта, с коитотолкова години работят за организацията на този събор и ни напомнят, че Тракияе жива и че не бива да забравяме корените си!"

На събитиетоприсъстваха още Агатополски епископ Иеротей, председателят на Националния съюзна тракийските дружества в България Красимир Премянов, председателят наОбщински съвет – Поморие Адам Адамов, кметът на Ахелой Иван Георгиев,председателят на Тракийско дружество „Одринска епопея” – Поморие Елена Мурджеваи членове на дружеството, общински съветници и общественици.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега