Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Заразените с Covid-19 у нас вече са 43, премиерът зове: "Чуйте болката на Мутафчийски"

Заразените с Covid-19 у нас вече са 43, премиерът зове: "Чуйте болката на Мутафчийски"

2 нови случая са регистрирани в Плевен и София.

Нови 2 случая на Covid-19 са регистрирани в България. Единият пациент е от Плевен, а другият - от София. С това общият брой на пациентите, регистрирани с новия коронавирус у нас става 43, като двама от тях са починали. Това заяви генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб в 08.00 часа. Пациентите, които са приети на болнично лечение са в стабилно състояние.

Засилва се контролът по границата и се разширява кръгът на лицата, които ще бъдат поставяни под домашна карантина. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Мутафчийски на брифинг във ВМА. Причината е, че у нас вече са регистрирани и случаи на новия коронавирус при лица, завърнали се не само от държавите с високо разпространение на заболяването, но и от Дания, Нидерландия, Франция и Австрия.

"Моля, изгледайте брифинга на генерал Мутафчийски! Гледайте го - гледайте с разума, сърцето си и всичките си сетива. Чуйте упрека му, болката му, гнева му. Осъзнайте отговорността му - неговата и на всички лекари, медицински сестри, санитари, учени, полицаи, щаб, РЗИ, местни власти. Слушайте всяка дума! Сега всичко зависи от нас, защото държавата - това сме ние!

Единни трябва да бъдат и институциите в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че тя ще работи изцяло в техен интерес. Това заявих в телефонен разговор с президента Румен Радев.

Човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби. В хода на разговора подчертах, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство". Това коментира премиерът Борисов на брифинг късно снощи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега