Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Засилват мерките за сигурност, Министерство на туризма обяви готовност жълта

Засилват мерките за сигурност, Министерство на туризма обяви готовност жълта

Предвид предстоящото струпване на голям брой български и чужди граждани за посрещане на Новата година, мерките за сигурност се разширяват.

Въпреки валидният за цяла Европа терористичен риск, службите за сигурност не разполагат с конкретна информация за заплаха от терористична дейност на територията на страната. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова във връзка с проведено заседание на Консултативната група по противодействие на тероризма към Съвета по сигурността при МС. Мерките за безопасност обаче ще бъдат затегнати, най-вече във връзка с предстоящите Новогодишни празници и началото на зимния туристически сезон.

"На заседанието вчера беше отчетено, че съответните на това ниво на готовност мерки вече се изпълняват от съответните институции. Взето бе решение нивото на готовност да се запази, като към отговорните институции да се присъедини и Министерството на туризма, за което също започва да важи ниво на антитерористична готовност жълта", уточни вътрешният министър.

Предвид предстоящото струпване на голям брой български и чужди граждани за посрещане на Новата година, мерките за сигурност се разширяват. Те ще се прилагат по отношение на: ж.п. гари, автогари, летища и големи зимни курорти, както и на всички места, посещавани от големи групи хора – новогодишни концерти на открито, базари и тържества.

Засилените мерки ще се изразяват в повишено присъствие на служители на МВР, както и засилени проверки на багажи, документи за самоличност и автомобили. Дадени са указания за заострена бдителност на частните охранителни фирми, с приоритет на местата с масово събиране на хора. По-строг ще бъде пропускателният режим на провежданите на открито Новогодишни тържества, на които няма да бъдат допускани хора, носещи оръжие, стъклени бутилки и пиротехнически средства, както и хора във видимо нетрезво състояние. За предприетите мерки в момента се уведомяват кметовете на общини, в които се очакват голям брой посетители, туристическите и хотелиерски браншови организации.

"Обръщаме се към българските граждани и гостите на страната ни да проявяват разбиране и търпение към прилаганите мерки. Те са изцяло в интерес на тяхната сигурност", каза още министър Бъчварова. По-високата бдителност на гражданите по отношение на подозрително поведение и действия на непознати, както и спрямо оставени без надзор багажи, ще бъде от изключителна помощ за органите на реда. Сигнали хората могат да бъдат подавани в районните управления на МВР, на тел. 112 и в Националния контратерористичен център на тел. 02/814 70 70.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега