Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Затворени пътища и в Община Поморие, дежурни екипи ще следят ситуацията през уикенда

Затворени пътища и в Община Поморие, дежурни екипи ще следят ситуацията през уикенда

Община Поморие е в готовност да осигури подслон, топла храна и напитки за евентуално бедстващи хора.

Към момента на територията на община Поморие поради снеговалеж са затворени път Ахелой-Каблешково и път Миролюбово-Изворище-Каблешково. На сфетофара в Каблешково има пост, който да предупреждава хората, пътуващи по маршрута.

Поради силния вятър, опасността от заледявания и снегонавявания и намалената видимост, Община Поморие препоръчва водачите на МПС да не предприемат пътувания. В случай че пътуването е неотложно, от администрацията апелират за повишено внимание и съобразена скорост.

Кметът Иван Алексиев създаде организация и определи дежурни екипи, които да следят обстановката през почивните дни – събота и неделя. Заедно с екипите, дежурства ще дават и кметът и зам.-кметовете на Община Поморие. Целта е постигането на максимално бърза реакция в случай на утежнена зимна обстановка.

Снегопочистващите фирми също са в готовност за почистване на улиците в град Поморие и общинската пътна мрежа. На линия ще бъде и екип, който ще работи по отстраняване на паднали клони и дървета.

Освен сключените договори с фирмите за снегопочистване, с осигурените от тях техника, инертни материали и хора, Община Поморие разполага с два високопроходими автомобила и три лекотоварни  – за ръчно опесъчаване. Наличният състав, екипиран за работа при зимни условия, осигурен от общинските предприятия  „Благоустройство, комунални и строително-ремонтни дейности” и „Озеленяване, горско и селско стопанство” е общо 12 човека.

В неделя ще бъде извършена проверка във всички училища на територията на община Поморие, за готовността им да приемат учениците на 09.01.2017 г. за учебни занятия, тъй като на тази дата се очакват най-ниските температури. Община Поморие е в готовност да осигури подслон, топла храна и напитки за евентуално бедстващи хора.

Дежурните телефони на които можете да сигнализирате при необходимост са:

- 112;

- 0596 22504, 24003 – дежурни Община Поморие;

- 0596 22090 – дежурен РУП Поморие;

- 056 845 545 – Областно пътно управление – Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега