Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зафиров: Недопустимо е хора на ГЕРБ да подготвят провеждането на изборите

Зафиров: Недопустимо е хора на ГЕРБ да подготвят провеждането на изборите

"Некомпетентното управление, липсата на диалог и политическите назначения са основната причина за провала на настоящото правителство в оставка. ГЕРБ са отговорни за липсата на контрол над монополите, за тежкото финансово положение на дружествата в енергетиката, за замразяването на доходите на хората от 2009 година насам, за растящата безработица и кризата в здравеопазването и духовността".

"Некомпетентното управление, липсата на диалог и политическите назначения са основната причина за провала на настоящото правителство в оставка. ГЕРБ са отговорни за липсата на контрол над монополите, за тежкото финансово положение на дружествата в енергетиката, за замразяването на доходите на хората от 2009 година насам, за растящата безработица и кризата в здравеопазването и духовността". Това се казва в политическата позиция на председателят на Областен съвет на БСП – Бургас Атанас Зафиров, изпратена до медиите.

По думите му "всеки представител на ГЕРБ в управлението на страната трябва да понесе своята политическа и при необходимост съдебна отговорност за този крах на държавността".

Според Зафиров "обществото иска ясни отговори на въпросите: „Как точно ще бъдат решени най – острите проблеми, поставяни от гражданите?” и „Каква е истината за финансовото състоянието на страната?”.     

"Ето защо в този момент е изключително важно да има реални гаранции за провеждане на честни и свободни избори. Това минава през незабавно отстраняване на областните управители и назначаване на тяхно място на авторитетни личности с необходимите управленски качества. Настояваме за оставката на областния управител на Бургаска област Константин Гребенаров и на заместника му Атанас Терзиев. Считаме, че при създалата се ситуация е недопустимо именно те да подготвят на областно ниво провеждането на предстоящите избори в областта, предвид факта, че Гребенаров е председател на ПП ГЕРБ - Созопол, а Терзиев е лицето на ГЕРБ в Несебър. Видно е, че назначаването им на заеманите позиции е политическо", категоричен е червеният лидер.      

В обобщение Зафиров коментира, че са "нужни гаранции за прозрачност около всички факти, касаещи изборния процес, за равнопоставеност между политическите сили, за възможност на гражданите да гласуват съгласно закона, за реалистично отчитане на вота.  Призоваваме областния управител и неговия заместник към проява на политическа почтеност и оттегляне от постове им. ГЕРБ вече няма морално , а след съставянето на служебен кабинет и законно право да управлява България".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега