Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Захариева: Ръстът на доходите е цел, но ние трябва да ги изработим тези доходи

Захариева: Ръстът на доходите е цел, но ние трябва да ги изработим тези доходи

Вицепремиерът призова протестиращите да не пречат на другите права на българските граждани.

"Всеки има право на свободно изразяване на позиция, включително и чрез протест, но нека да не провокираме ситуацията и да не нарушаваме закона, блокирайки основни пътни артерии. Постоянно получаваме сигнали за изключително недоволни граждани, които чакат с часове, за да се приберат вкъщи".  Това каза в ефира на NOVA вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по повод на протестите в няколко града в страната заради цените на горивата, предложените промени в засраховката "Гражданска отговорност" и финансовото състояние на българите.

"Голяма е разликата в ситуацията от 2013 година и сега. Не може да се прави аналогия. Тогава протестите в началото бяха спонтанно възникнали, след което, разбира се, подстрекавани с провокации към насилие и организирани агитки, които доведоха до насилие, но както виждате органите на реда правят всичко възможно да не се стигне до това. Всъщност и нашият призив е нека да изразяват своята гражданска позиция, но да го правят така, че да не пречат и на другите права на българските граждани”, подчерта тя.

Захариева коментира и вчерашния доклад на ЕК за напредъка на България. По думите й той показва, че българското правителство, изпълнявайки най-важните приоритети за България, не е забравило и вътрешната политика.

"Ако погледнете и ръста на доходите, разбира се, че повишаването им е цел, но и ние трябва да ги изработим тези доходи. Не случайно основна цел е създаването на добра бизнес среда, намаляването на административната тежест, повече време и пари за бизнеса, за да увеличава заплатите, по-малко бюрокрация, така че доходите нарастват по-бързо от цените, според официалната статистика. Що се отнася до цените на петрола, наистина геополитическата обстановка определя ситуацията", добави Захариева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега