Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Защо е тиха бялата зима?

Защо е тиха бялата зима?

Дори когато снегът предизвиква затруднения и усложнения, не можем да отречем, че в него има нещо успокояващо.

Още щом градът се покрие с тъничка снежна пелена, у нас остава усещането за мир и тишина. Дори когато снегът предизвиква затруднения и усложнения, не можем да отречем, че в него има нещо успокояващо. Сякаш целият свят притихва. Но така ли е в действителност, или само си внушаваме?

Най-изкушаващо е да си обясним това явление с мисълта, че хората се прибират у дома, автомобилите остават на паркинга, а типичният градски шум изчезва. Но се оказва, че нещата не стоят точно така. Тишината на бялата зима изобщо не е внушение и не се дължи на минимизирането на човешката дейност. Всъщност затишието е естествено физично явление.

В интервю за радио WFPL проф. Дейвид Херин от университета в Кентъки обяснява, че снегът в действителност абсорбира звуковото замърсяване. Порестата структура на снежната покривка има свойството да заглушава традиционните шумове на града. Само няколко сантиметра снежна покривка могат да поемат до 60% от околните шумове.

При тихо време дори самите снежинки не издават нито звук, тъй като се приплъзват по повърхността на предметите, които срещат по пътя си. За разлика от тежките дъждовни капки, които сами по себе си създават шум.

Е, снегът може да има много недостатъци и да създава много пречки, но като всяко нещо си има и своите положителни страни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега