Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Здравословни храни за след плаж

Здравословни храни за след плаж

Слънцето неуморно огрява плажната ивица, уикендът ни примамва към плажни приключения, а отпуската вече съвсем не е мираж - лятото е в разгара си. Но след цял ден под парещите лъчи, тялото ни се изтощава. Предлагаме Ви няколко храни и напитки, които са особено полезни след плажа.

Слънцето неуморно огрява плажната ивица, уикендът ни примамва към плажни приключения, а отпуската вече съвсем не е мираж - лятото е в разгара си. Но след цял ден под парещите лъчи, тялото ни се изтощава. Предлагаме Ви няколко храни и напитки, които са особено полезни след плажа.

Колкото и непривично да се стори на някои, зеленият чай е един от най-добрите избори в летните жеги. Напитката е богата на полифеноли и антиоксиданти, които борят възпалението, успокояват кожните раздразнения и предотвратяват лошите последици от продължителното излагане на слънце. Ако Ви е трудно да го консумирате горещ - сварете го предварително и го изстудете в хладилника. Или просто прибавете няколко кубчета лед и резени лимон към напитката.

След плаж обикновено сме уморени, но не ни се яде тежка храна. Каква по-добра вечеря от свежа салата. Заложете на доматите - те са богати на антиоксиданта “ликопен”. Той неутрализира вредните молекули, синтезирани при продължително излагане на UV лъчи. Най-богато е съдържанието в доматения сок и кетчупа, с които можете да замените салатата.

Разбира се, когато говорим за здравословен тен и здрав вид на кожата през лятото, не можем да пропуснем морковите. Те са богати на бета каротен - мощен антиоксидант, който поддържа кожата здрава и й придава млад вид. Морковите се борят и със слънчевата радиация, поета от кожата през деня, и я предпазват от множество заболявания.

Подобно влияние оказват и сладките картофи, богати на антиоксиданти, елиминиращи свободните радикали. Препечете ги с малко зехтин, сол и подправки за лека и здравословна вечеря. Същото се отнася и за останалите оранжеви и червени зеленчуци, богати на бета каротен - червени чушки, тиква и др.

Бадемите, от своя страна, съдържат витамин Е. Той предпазва кожата от слънчевите лъчи и позволява на фибрите, Омега 6 и Омега 9 мазнините да се изградят. Консумацията и употребата на продукти за тяло с бадемово мляко ще освежи кожата Ви, ще успокои възпалението и ще й придаде здрав вид.

Витамин Е можете да си набавите и от слънчогледовите семки. Ако не обичате да чоплите, спрете се на белени семки и ги прибавете към салатата или ястието, което сте избрали за вечеря. Не пропускайте и богатите на антиоксиданти подправки - копър, босилек, мента и джоджен.

През лятото не можем да подминем и рибата. След плаж изберете сьомга. Тя е богата на Омега 3 мастни киселини. Те подхранват, хидратират кожата и й придават блясък. Освен това, тези мазнини предпазват нашето ДНК от вредните ефекти от слънчевата радиация.

Не забравяйте да пиете и вода. През деня сте били подложени на високи температури и вероятно сте се обезводнили. Добавете лимон и мента към водата за освежаваща лятна напитка, която се бори с жегата. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега