Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Здравословни храни срещу стомашните вируси

Здравословни храни срещу стомашните вируси

Ако Ви застигне летен вирус, специалистите по здравословно хранене предлагат да заложите на подходящия хранителен режим.

Лятото е в разгара си и здравните инспекции вече регистрираха първите случаи на летен грип. Дори да вземете мерки по превенцията, не е изключено да станете жертва на подобна инфекция. Можете да се предпазите като заложите на имуностимулация и пробиотични храни. А ако все пак Ви застигне подобен вирус, специалистите по здравословно хранене предлагат да заложите на подходящия хранителен режим.

Един от честите симптоми на стомашните инфекции е диарията. Стомашно разстройство може да получите и при консумиране на развалена храна, а през лятото това също не е изключено. Опасността, която крие, е обезводняване.

BRAT-диетата (от английски Bananas, rice, applesauce, toast) оказва много благотворно влияние върху стомаха. Тя включва банани, ориз, ябълково пюре и препечен хляб. Други полезни при случай на диария продукти са овесените ядки, варените картофи, солените крекери, печеното пилешко без кожа.

Избягвайте лука, броколите, зелето, боба, кафето и алкохола. Опитайте и сьомга и шоколадово мляко за хидратация. Ако симптомите продължат повече от седмица, препоръчително е да потърсите лекарска помощ.

Стомашното разстройство често е придружено и от гадене и повръщане. А те от своя страна са и симптоми на някои от стомашните вируси. При подобни случаи заложете на чай с джинджифил и/или лимон, резени от цитруса, мента. Консумирайте малки количества препечен хляб или овесени ядки. Избягвайте кафето, газираните напитки, мазните храни.

Полезно влияние при разстроен стомах оказват и руколата, папаята, млякото с активни бактерии. Задължителна е и допълнителната хидратация. Водата, обаче, може и да не е достатъчна, тъй като в нея липсват някои минерали и електролити. Заложете на безкофеинов чай, сок или негазирана спортна напитка, но без изкуствени подсладители. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега