Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Златен български атлет ще се опита да преплува Бургаския залив от край до край

Златен български атлет ще се опита да преплува Бургаския залив от край до край

Успех, Цанко!

Цанко Цанков силно иска и затова може да стане първият човек, преплувал Бургаския залив от край до край. Той ще направи своя исторически опит, за който се е готвил дълго, на 17 юли, сряда. Стартът ще е в 6 часа сутринта от нос Емине, а финалът при Маслен нос десет или дванадесет часа по-късно, в зависимост от атмосферните условия. Разстоянието на маратона в открити води е 44 километра и 700 метра. То е с 11 километра по-дълго от маршрута на прочутото преплуване на Ламанша от Франция до Великобритания.

Днес Цанко Цанков разказа подробности за своята мечта и подготовката за нейното сбъдване. Подкрепата си към него заявиха кметът Димитър Николов, заместникът му д-р Лорис Мануелян и Веселина Деведжиева - началник отдел "Спорт". Община Бургас, Морска администрация, Гранична полиция и Военноморска база Бургас помагат при сложната организация на събитието.

"Ако се справя, това ще бъде най-дългото преплувано разстояние в акваторията на Черно море. Досега са изминавани най-много 30 километра близо до руското крайбрежие. В подготовката си получавам подкрепа и съвети от нашия най-опитен и титулован плувец в открити води Петър Стойчев, за което съм му благодарен", каза Цанко Цанков.

31-годишният Цанко Цанков тренира за издръжливост от една година. Вече е навъртял над 1500 тренировъчни километра в открити води. Той познава добре условията в Бургаския залив, тъй като е израснал тук, а вече е печелил и плувния маратон от остров Света Анастасия до Моста.

Цанко е многократен национален шампион и рекордьор, двукратен сребърен медалист от световно първенство по плуване за ветерани, сертифициран майстор на спорта в много дисциплини (100, 200 и 400 метра съчетано плуване, както и 400 метра свободен стил).

Той се нарежда под номер 3 във вечната българска ранглиста на 100 м. съчетано плуване, като пред него са само националният рекордьор Михаил Александров и Антъни Иванов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега