Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Златни съкровища, шевици и демонстрации за 15-ата Нощ на музеите в Бургас

Златни съкровища, шевици и демонстрации за 15-ата Нощ на музеите в Бургас

През 2019 г. събитието съвпада с Международен ден на музеите – 18 май.

За 15-та поредна година Регионален исторически музей Бургас ще се включи в Европейската нощ на музеите. През 2019 г. събитието съвпада с Международен ден на музеите – 18 май.

По традиция, в тази съботната вечер, посетителите ще могат да разгледат четирите експозиции на Бургаския музей - Археологическа, Етнографска, Природонаучна и Историческа. Във всяка една от тях, от 18:00 до 24:00 ч. ще ги очаква вълнуваща програма с вход свободен.

Официалното откриване е от 18.00 часа в зала „Трезор“ на Археологическия музей (ул. Богориди 21), където ще бъдат показани 2 златни изложби – „Тракийското златно съкровище от Вълчитрън“ и „Споменът за Велика България. Съкровището на хан Кубрат от Малая Перешчепина“. Час по-късно ще бъде представен и един различен момент от работата по археологическите находки. Реставраторът Силвия Борисова ще демонстрира техники за оразмеряване на артефактите и подготовката им за реставрация.

Програмата ще продължи в Историческия музей (ул. Лермонтов 31), където в 18:30 часа за първи път ще бъде показана голямата икона на Иисус Христос, реставрирана с обществени дарения от края на миналата година. Самата реставраторка ще покаже на живо част от техниките за консервация на икони.

Пъстрият свят на българската шевица ще се разгърне пред посетителите от 19:00 ч. в Етнографския музей (ул. Славянска 69). Представянето на националната изложба „По шевиците ще ги познаете“ от РИМ – Шумен, ще бъде съпътствано с открити уроци по везане на шевици. На голямото хоро в двора на музея тази година ще канят Македонски хор „Гоце Делчев“ - Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега