Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Злоупотребата с алкохол води до преяждане

Злоупотребата с алкохол води до преяждане

Едно зло никога не идвало само, казват. Доказателство за това е и верижната реакция – когато прекалиш с чашките, прекаляваш и с хапките. Това доказа изследване на „Slimming World“, проведено сред над 2 000 доброволци, съобщава BBC. Оказва се, че дори една единствена по-бурна алкохолна вечер, води до прием на повече от 6 300 излишни калории на следващия ден.

Едно зло никога не идвало само,казват. Доказателство за това е и верижната реакция – когато прекалиш счашките, прекаляваш и с хапките. Това доказа изследване на „SlimmingWorld“, проведено сред над 2 000 доброволци,съобщава BBC. Оказва се, че дори еднаединствена по-бурна алкохолна вечер, води до прием на повече от 6 300 излишникалории на следващия ден.

Според изследването, заедно спитиетата (изчислени на около 1 400 калории), доброволцитеприели и още почти 3 000 калории под формата на мезе. На следващия ден,махмурлукът ги накарал да посегнат към по-калорична (респективно – вредна)храна, носеща още 2 000 излишни калории.

Освен това, до затлъстяване водии фактът, че махмурлукът и спортът обикновено не се смесват. Същото изследванепоказва, че около половината от хората отменят тренировката си на следващия денслед тежка вечер. Вместо това, обикновено махмурлиите предпочитат компанията надивана, телевизора и/или компютъра.

Авторите на изследването непретендират, че са доказали научен факт, а по-скоро елементарна взаимовръзкамежду алкохола и затлъстяването. Д-р Джаки Лавин – глава на изследователскияекип в „Slimming World“, посочва, чепрекомерната употреба на алкохол трябва да се приеме като сериозна предпоставказа натрупване на излишни килограми.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега