Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зукърбърг ще дари 99% от Facebook акциите си за научни и социални инициативи

Зукърбърг ще дари 99% от Facebook акциите си за научни и социални инициативи

Създателят на социалната мрежа Facebook - Марк Зукърбърг и половинката му Присила Чан посрещнаха на бял свят първата си рожба.

Създателят на социалната мрежа Facebook - Марк Зукърбърг и половинката му Присила Чан посрещнаха на бял свят първата си рожба. Часове след раждането на Макс, щастливият баща обяви, че ще дари 99% от акциите на популярната платформа, които двамата нови родители притежават, за изследвания в сферата на науката, медицината, чистата енергия и за нуждите на образованието по света.

Зукърбърг обяви плановете си в писмо до своята дъщеря, което бе публикувано в собствения му профил. В затрогващото послание младият баща споделя, че все още не може да опише с думи радостта и надеждата, с които малката Макс ги е дарила.

"Твоят нов живот е пълен с възможности и ние се надяваме, че ще бъдеш здрава и щастлива, за да можеш да ги оползотвориш максимално. Ти вече ни даде повод да се замислим за света, в който искаме ти да живееш. Като всички родители се надяваме да израснеш в един по-добър свят от този, в който живеем ние днес", написа създателят на Facebook.

В посланието си до наследничката си Зукърбърг посочва, че въпреки лошите новини, с които се сблъскваме всеки ден, светът става все по-добро място с технологичния напредък и напредъкът на медицината. Той изразява надежда, че през следващите години този прогрес ще продължи, но за целта е необходимо по-добро насочване на ресурсите.

Инициативата Чан Зукърбърг ще обърне внимание на четирите най-важни сфери, по които трябва да работим за по-добро бъдеще - здравеопазване, образование, наука и енергия. С началото на новия си живот като родители, двойката ще започне да дарява акции за различни изследвания в тези сфери.

Двамата планират да дарят 99% от акциите си. В момента те възлизат на сумата от 45 милиарда долара. Тези ресурси ще отидат за благото на Макс и всички деца от новото поколение на света, както сам пише Зукърбърг.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега