Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зърното под вода, очакват се 20-25% загуба на реколтата

Зърното под вода, очакват се 20-25% загуба на реколтата

Голяма част от зърното е залято с вода след обилнитевалежи в Североизточна България. Около 250 декара са засегнатите от бедствието площи. Това означава намаление на добива с около 20-25%. Въпреки това, се налага спешно прибиране на зърното, за да се намалят загубите. Това съобщи пред БНТ министърът на земеделието и храните Димитър Греков.

Голяма част от зърното е залято свода след обилнитевалежи в Североизточна България. Около 250 декара сазасегнатите от бедствието площи. Това означава намаление на добива с около20-25%. Въпреки това, се налага спешно прибиране на зърното, за да се намалятзагубите. Това съобщи пред БНТ министърът на земеделието и храните ДимитърГреков.

"Необходима пълна мобилизация на около 8500 комбайни,които да приберат в кратък срок зърнената реколта. Очаквам за около седмица принормални температури да може да се влезе в посевите и да се прибира реколтата.Всичко това, което се случи напоследък, ще оскъпи продукцията, себестойността,защото тя трябва да се прибере в съвършено кратък период. Сигурно ще бъденеобходимо изсушаване, защото ако не се доизсуши, качеството ще се влошава,затова е необходима бърза организация за прибирането й", коментира още Греков.

Министърът изрази оптимистичната прогноза, че тазизагуба няма да бъде пагубна, тъй като реколтата тази година трябваше да бъдеповече от обилна. „Действително очаквахме една много добра реколта,защото земеделските производители вложиха много усилия и средства, получиханавреме своите субсидии, грижиха се за посевите, но всичко това показва, че сприродата трудно човек може да се пребори", каза проф. Греков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега