Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

И МРРБ счита решението за Силистар за незаконно

И МРРБ счита решението за Силистар за незаконно

Министерството потвърди - екооценка не е изготвяна.

И Министерството на регионалното развитие и благоустройството счита решението на Общински съвет - Царево по отношение на Силистар за незаконно, пише в-к "Монитор". Според отговорите на ведомството по журналистическо запитване, промяната в устройствения план е в нарушение на Закона за устройство на територията, като не са спазени и процедурите по реда на Закона за опазване на околната среда и Закона за биологичното разнообразие.

МРРБ потвърждават това, което от РИОСВ вече съобщиха - че екологична оценка не е изготвяна и не е искана. Едната причина, която прави оценката необходима, е, че теренът попада в две защитени зони по смисъла на Закона за биологичното разнообразие ("Натура 2000") и в природен парк "Странджа", се казва още в отговора на министерството.

Втората е, че според Закона за устройство на територията изработване на проект на подробен устройствен план - план за застрояване, или изменения в него, докато се работи по създаването на Общ устройствен план, се допуска след разглеждането на проекта от експертния съвет към органа, който трябва да го одобри. В случая това е Националният експертен съвет по устройство на територията и регионална политика (НЕСУТРП) при МРРБ, обясняват от ведомството.

Припомняме Ви, че по-рано тази седмица след разпореждане на премиера Бойко Борисов и след като се запозна със становищата на МРРБ, РИОСВ - Бургас и Окръжна прокуратура - Бургас и в изпълнение на законовите си правомощия областният управител Вълчо Чолаков оспори решението като незаконосъобразно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега