Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

И догодина администрацията отново дава "старт на кариерата" на млади висшисти

И догодина администрацията отново дава "старт на кариерата" на млади висшисти

Обявените позиции за платен стаж са 1 989.

И през следващата 2020 година публичната администрация ще даде "Старт на кариерата" на млади висшисти без работа. Приемът на документи по националната програма, реализирана от Министерство на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта, вече започна и ще продължи до 18 октомври.

Припомняме Ви, че инициативата "Старт на кариерата" предоставя възможност на безработни висшисти до 29-годишна възраст да натрупат в рамките на 9 месеца първия си трудов стаж по придобитата специалност. По този начин се улеснява прехода им от образование към заетост и се постига гъвкава комбинация от знания, умения и практика, съответстващи на изискванията на пазарната икономика.

Документите се подават в бюрата по труда в страната, както и по електронен път. Обявените свободни работни места са 1 989, като младежите имат възможност да изберат трите най-подходящи позиции и да кандидатстват за тях. Сред ведомствата са Народното събрание, администрациите на Президента, Министерския съвет и Омбудсмана на Република България, редица министерства, държавни, национални и изпълнителни агенции, комисии и др. Областни и общински администрации ще могат да предложат работни места за младите специалисти с висше образование в началото на 2020 г.

Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически и технически специалности, администрация и управление, социални дейности, информатика и компютърни науки, архитектура, строителство и геодезия и др.

За да участват в програма „Старт на кариерата”, кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, ненавършени до 18 октомври 2019 г. включително, и да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място. Други условия са да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети търсещи работа лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

Списъците на обявените работни места и пълна информация за процедурите, реда, условията и необходимите документи за кандидатстване са публикувани на официалната страница на Агенцията по заетостта, като електронното заявление предстои да бъде добавено. Консултации и съдействие за кандидатстване могат да бъдат получени във всички бюра по труда в страната.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега