Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

И зона "А" на "Меден рудник" може да се сдобие с парк

И зона "А" на "Меден рудник" може да се сдобие с парк

Общински съветници от групата на БСП внесоха докладна записка с предложение за изграждане на зона за отдих в бургаския квартал „Меден рудник“, зона „А“. В отговор на докладната, кметът Димитър Николов увери вносителите й, че този район също ще попадне в плановете на общината.

Общинскисъветници от групата на БСП внесоха докладна записка с предложение заизграждане на зона за отдих в бургаския квартал „Меден рудник“, зона „А“. Вотговор на докладната, кметът Димитър Николов увери вносителите й, че тозирайон също ще попадне в плановете на общината. Към момента се работи поблагоустройството на зона „Б“. През 2014-а година обаче са задвиженипроцедурите по документално планиране на парково пространство и в зона „А“.

„Меден рудник“ еедин от най-бързо развиващите се райони на гр. Бургас. За съжаление, жилищнитесгради се строят по-бързо, отколкото се облагородява инфраструктурата. В тозиред на мисли, общинските съветници от групата на БСП считат, че изграждането напарк в зона „А“ би подобрило облика и жизнената среда в тази част от квартала.

В отговора си къмсъветниците, градоначалникът уверява, че към момента продължава да се работи по„Интегрирания проект за осигуряване на балансирана гадска среда в ж.к. „Меденрудник“. В него влиза реконструкция на уличната мрежа, кътове за отдих,велосипедни маршрути и озеленяване.

Към момента е вход избор на изпълнител за паркови райони в зона „Г“. Благоустрояват се имеждублоковите пространства в зона „Б“. Що се отнася до зона „А“, там има набелязантерен за изграждане на зелени пространства. В момента обаче той фигурира вдействащия ОУП на Бургас като „терен за спортно училище и общежитие“.

Нуждата отизграждането на такова е отпаднала. Мястото и липсата на предназначениепревръщат терена в подходящ избор за изграждане на парково пространство. Зацелта трябва да се предприемат процедури по промяна на устройствените планове,след което проектът може да влезе в капиталовата програма на общината.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега