Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

И тази година по морето се търгува незаконно с балони с "райски газ"

И тази година по морето се търгува незаконно с балони с "райски газ"

"Райският газ" обаче далеч не е безвреден, алармират специалисти.

И тази година по родното Черноморие туристи купуват на черно балони с т.нар. "райски газ", с който заместват леката дрога. Това показва статистиката на полицията.

Припомняме Ви, че модата на този тип опиат се появи преди няколко лета и бързо се превърна в "хит" сред по-младите летовници. По всичко личи, че "райският газ" е популярен и това лято, тъй като само от началото на активния сезон досега служителите на реда са съставили 47 акта за нарушения на лица, които извършват нерегламентирана търговска дейност, коментира началникът на сектор Охранителна полиция РУ-Несебър - гл. инспектор Павел Колев пред bTV.

В медицината този газ се използва за упойка. Устройството се продава свободно струва между 100 и 200 лв., нарича се сифон за сметана, а патроните са капсули са по лев. Балоните с газ се търгуват между 5 и 10 лева по алеите на курорта. Полицаите ги конфискуват не заради търговията с опиат, а заради нерегламентирана търговия въз основа наредба на общината.

"Райският газ" обаче далеч не е безвреден, алармират специалисти. Този газ предизвиква еуфория и затова го наричат райски или весел. Особено в комбинация с алкохол, опиатът може да бъде и много опасен.

"Опасен е както за черния дроб, така и за бъбреците, така и за централната нервна система. Предизвиква координационни смущения, халюцинации, увреждания на централната нервна система”, д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега