Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ИАМН и прокуратурата проверяват случай с починало 11-месечно бебе

ИАМН и прокуратурата проверяват случай с починало 11-месечно бебе

Проверка е назначена и от Окръжната прокуратура в града.

ИА "Медицински надзор" започна извънредна проверка в МБАЛ "Св. Иван Рилски - Разград" във връзка със случай на починало11-месечно дете в инфекциозното отделение на болницата. Това съобщиха от контролния орган.

Проверка е назначена и от Окръжната прокуратура в града. Постъпила е жалба от родителите на момченцето, които са убедени, че става дума за лекарска грешка. Разследването ще се извърши от следовател при Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Разград.

Ще бъде изискана цялата медицинска документация от постъпването на детето в болничното заведение до смъртта му на 24 септември тази година, както и резултатите от аутопсията и вътрешната проверка в болницата и проверката на РЗИ – Разград по случая. Предстоят разпити за всички медицински лица, участвали в лечението на детето.

След извършването на следствените действия и преценка на събраните материали ще бъде назначена комплексна съдебномедицинска експертиза, която трябва да установи причината за смъртта на момченцето.

Според разказа на майката - Йоана Николова, детето е постъпило в лечебното заведение с пневмония на 15-и септември. Седмица по-късно от педиатрията го изписват, за да бъде пренасочено към инфекциозно отделение с диария и повръщане. Три дни по-късно бебето издъхва.

"В епикризата от детско отделение пише, че няма придружаващи заболявания. В епикриза от заразно пише двустранна пневмония, остра дихателна и сърдечна недостатъчност, мозъчен оток, анемия. След 4 дена аз получавам нова епикриза от заразно със същите дати със допълнено придружаващо заболяване Синдром на Рей. Как и кой реши, че детето ми има някакви заболявания и синдром на Рей, при положение, че аутопсията все още не е излязла окончателно. И ако ги е имало защо никой доктор не ми каза", написа Николова в социалната мрежа Facebook.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега