Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ИД твърди, че стои зад атаката в Лас Вегас, властите се съмняват

ИД твърди, че стои зад атаката в Лас Вегас, властите се съмняват

До този момент полицията не е открила никакви полезни факти, които да обяснят мотивите Падок.

Терористичната организация Ислямска държава пое отговорността за кървавия инцидент в Лас Вегас, при който загинаха най-малко 59 души, а други над 500 бяха ранени. Според официалното изявление на групировката, атентаторът - Стефан Падок е приел исляма преди месеци и се е присъединил към редиците на ИД.

Властите в САЩ обаче се съмняват в истинността на твърдението, тъй като до този момент няма данни 64-годишният мъж да е имал връзки с клетки на организацията. И в предишни случаи ИД е отправяла сходни твърдения, които обаче в последствие са се оказвали лъжа, посочват още от американските служби.

Разследването по случая продължава. До този момент полицията не е открила никакви полезни факти, които да обяснят мотивите Падок да открие стрелба срещу многохилядната тълпа, част от музикалния фестивал, провел се в Лас Вегас през уикенда. В стаята, откъдето той е стрелял, са открити 23 огнестрелни оръжия, а в дома му - още 19, предава Ройтерс.

Към момента няма данни 64-годишният мъж да е страдал от психично заболяване, нито пък той е изразявал някакви крайни политически, обществени или религиозни разбирания. По данни на властите Падок е имал известни наклонности към хазарта, но не е имал криминално досие, нито е присъствал в списъците за наблюдение на полицията, предава BBC.

Падок е живеел в малко градче в Невада, в пенсионерска общност. По непотвърдени данни, е съжителствал с жена, която към момента е в Япония и не се разглежда като евентуален съучастник. Веднага след стрелбата, още преди полицията да нахлуе в хотелската му стая, стрелецът се е самоубил.

Това допълнително кара властите да отхвърлят теорията за участие на Ислямска държава или друга джихадистка организация, тъй като не е характерна реакция на някой от техните бойци, които прибягват до самоубийство само ако по този начин могат да наранят други хора.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега